Reģistrē izmaiņas “Olainfarm” valdē un padomē

06.09.2018 17:27:00

Komercreģistrā trešdien, 5.septembrī ierakstītas izmaiņas zāļu ražotāja AS “Olainfarm” valdē un padomē, kurās iecelti jauni locekļi, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

No amata atbrīvots AS “Olainfarm” valdes loceklis Lauris Macijevskis un viņa vietā par valdes locekli ar tiesībām pārstāvēt uzņēmumu atsevišķi iecelta Inga Krūkle, kura iepriekš ieņēmusi dažādus vadošus amatus AS “SEB banka”.

Apjomīgākas izmaiņas reģistrētas padomē - no amata atcelts padomes priekšsēdētājs, zinātnieks Ivars Kalviņš, padomes priekšsēdētaja vietniece Milana Beļeviča un padomes loceklis, bijušais premjerministrs Ivars Godmanis.

Par AS “Olainfarm” jauno padomes priekšsēdētāju iecelts Pāvels Rebenoks, par padomes priekšsēdētāja vietnieci - Irina Maligina, kura līdz šim bija padomes locekle. Uzņēmuma padomē no jauna par padomes locekļiem iecelti Daina Sirlaka un Mārtiņš Krieķis, savukārt Signe Baldere – Sildedze pārapstiprināta uzņēmuma padomes locekles amatā.

AS “Olainfarm” vadībā šī gada laikā notikušas vairākas pārmaiņas tāpēc, ka 2017.gada nogalē mūžībā aizgāja uzņēmuma vadītājs un lielākais akcionārs Valērijs Maligins. 2018.gada maija beigās viņa mantinieki vienojās par mantojuma sadali.

Valērijs Maligins pirms nāves nodrošināja kontroli pār 69,48% AS “Olainfarm” akciju, viņam tieši piederēja 26,92% akciju, bet netieši caur viņam pilnībā piederošo SIA “Olmafarm” - 42,56% akciju.

AS “Olainfarm” dibināta 1991.gadā un ir viens no lielākajiem vietējiem zāļu ražotājiem Latvijā. Uzņēmuma akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga fondu biržā.

AS “Olainfarm” konsolidētais apgrozījums 2017.gadā bija 122,076 miljoni eiro, kas bija par 10,3% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna tīrā peļņa bija 10,789 miljoni eiro, kas bija par 6,8% mazāk nekā gadu iepriekš.