VID aizliedz “Gandram” atsaukt amatpersonas, izslēgt īpašnieku no dalībnieku reģistra

26.09.2018 12:07:00

Valsts ieņēmumu dienests (VID) piemērojis aizliegumu komercreģistrā ierakstīt aktīvās atpūtas preču tirgotāja SIA “Gandrs” reorganizāciju, likvidāciju, amatpersonu atsaukšanu un daļu īpašnieka izslēgšanu no dalībnieku reģistra, ja ar šādu pieteikumu komercreģistrā vēršas SIA "Gandrs" vai tās pārstāvis, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Vienlaikus dienests atļāvis uzņēmumam reģistrēt papildus dalībniekus un amatpersonas.

SIA “Gandrs” vienīgais īpašnieks ir par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu apsūdzētais bijušais Saeimas deputāts Askolds Kļaviņš. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šī gada 2.maijā pret viņu ierosināja kriminālprocesu. KNAB ir aizdomas, ka Askolds Kļaviņš izmantojis Saeimas deputātiem pienākošos degvielas kompensāciju, lai uzpildītu sava uzņēmuma auto, ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums “De facto”. Septembra sākumā televīzija arī ziņoja, ka SIA “Gandrs” jau vairākus mēnešus bijis VID redzes lokā. Drīz pēc šīs informācijas nonākšanas publiskajā telpā, Askolds Kļaviņš nolika deputāta mandātu.

VID Nodokļu kontroles pārvalde lēmumu par nodrošinājuma piemērošanu SIA "Gandrs" pieņēmusi 21.septembrī, bet komercreģistrā tas ierakstīts 25.septembrī.

Šis ir pirmais nodrošinājums, kas reģistrēts SIA “Gandrs”.

SIA “Gandrs” valdes priekšsēdētājs kopš 2013.gada ir Askolda Kļaviņa dēls Ansis Kļaviņš, savukārt valdes locekles ir Alla Luksa un Laura Klūga, liecina “Lursoft” izziņa.

SIA “Gandrs” reģistrēta 1991.gadā, un uzņēmuma pamatdarbība ir aktīvās atpūtas preču vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība. 2017.gadā uzņēmums strādāja ar apgrozījumu 3,844 miljonu eiro apmērā, savukārt uzņēmuma tīrā peļņa bija 55 tūkstoši eiro.

SIA “Gandrs” ir divi meitas uzņēmumi - SIA “Gandrs IT”, kura tīrā peļņa 2017.gadā bija 20 tūkstoši eiro, un SIA “Gandrs poligrāfija”, kas pērn strādāja ar peļņu 50 tūkstošu eiro apmērā.