"Delfi Holding" reģistrē izmaiņas valdē, samazina pamatkapitālu

04.10.2018 06:53:00

SIA “Delfi Holding”, kuras uzdevums ir koncentrēt “Delfi” uzņēmumu grupas aktīvus, ar grupu saistītās saistības, kā arī sniegt vadības pakalpojumus un konsultācijas grupas uzņēmumiem, reģistrējis izmaiņas valdē un samazinājis pamatkapitālu, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

SIA “Delfi Holding” līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Gunnar Kobin atstājis amatu, un viņa vietā par valdes priekšsēdētāju apstiprināts valdes loceklis Andre Veskimeister.

Valdes locekļa amatu atstājusi arī Pirje Raidma un par jauno valdes locekli iecelta Signe Kukin.

SIA “Delfi Holding” arī reģistrējis pamatkapitāla samazināšanu; tas tagad ir 2800 eiro. Līdz šim uzņēmuma pamatkapitāls bija 142 268 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks joprojām ir Igaunijā reģistrētā AS “Ekspress Grupp” un patiesā labuma guvējs - Hans Luik.

SIA “Delfi Holding” reģistrēts Komercreģistrā 2008.gada decembrī. Uzņēmums iepriekš bija AS “Delfi” akcionārs, taču 2015.gadā AS “Ekspress Grupp” nolēma restrukturizēt “Delfi” uzņēmumu grupu, un 2015.gada aprīlī SIA “Delfi Holding” noslēdza tās meitas sabiedrību daļu pārdošanas līgumu ar mātes sabiedrību AS “Ekspress Grupp”. SIA “Delfi Holding” 2017.gadā nebija apgrozījuma, jo tas neveica aktīvu saimniecisko darbību, bet tā peļņa pēc nodokļiem bija 221 tūkstotis eiro, liecina “Lursoft” dati.