"Attīstības finanšu institūcija Altum" reģistrējusi pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu

20.11.2018 06:40:00

Latvijas valstij piederošā AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” pagājušajā nedēļā pārjaunojusi komercķīlu, dubultojot nodrošināto prasījumu maksimālo summu līdz 80 miljoniem eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” 16.novembrī reģistrētā komercķīla ir lielākā pagājušajā nedēļā reģistrētā.

AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” par labu Latvijas Republikas Finanšu ministrijai ieķīlājusi prasījuma tiesības, nodrošinot 2012.gadā noslēgto aizdevuma līgumu un tā grozījumus. Līdz ar jaunās ķīlas reģistrāciju dzēsta iepriekš 2015.gadā reģistrētā komercķīlas, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 40 miljoni eiro.

AS "Attīstības finanšu institūcija Altum" dibināta 2013.gadā, un tā ar finanšu instrumentiem (aizdevumiem, garantijām, ieguldījumiem riska kapitāla fondos u. c.) nodrošina finansējumu jomās, kuras valsts ir izvirzījusi kā svarīgas un atbalstāmas, un kurās pietiekamā apjomā nav pieejams kredītiestāžu finansējums. Īstenojot valsts atbalsta programmas, AS "Attīstības finanšu institūcija Altum" izmanto Latvijas un ES fondu finansējumu.

2017.gadā AS "Attīstības finanšu institūcija Altum" apgrozījums bija 15,426 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 5,884 miljoni eiro.