“Orkla Foods Latvija” padomē izmaiņas

04.12.2018 10:30:00

Garšvielu, kečupu un dažādu ēdienu piedevu ražotājs un tirgotāja SIA “Orkla Foods Latvija” padomē reģistrētas izmaiņas - iecelti trīs jauni padomes locekļi, tostarp mainīts uzņēmuma padomes priekšsēdētājs, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Padomes priekšsēdētāja amatu atstājis Klaes Johans Vilhelmsons (Claes Johan Wilhelmsson), kā arī amatus atstājuši padomes locekļi Tarmo Virkus un Josefs Šūbers (Josef Šuber).

Par jauno SIA “Orkla Foods Latvija” padomes priekšsēdētāju iecelta Ann-Beth Nina Johannesen Freuchen, un par padomes locekļiem iecelti Jan Roar Nordby un Irene Olsson.

Izmaiņas SIA “Orkla Foods Latvija” padomē ierakstītas komercreģistrā 3.decembrī.

Divi padomes locekļi - Kaido Kaare un Darjus Taraila turpinās darboties padomē bez izmaiņām.

SIA “Orkla Foods Latvija” dibināta 1992.gadā kā SIA “Spilva”. Līdz 2004.gadam uzņēmums piederēja Latvijas uzņēmējiem, bet pēc tam par tā vienīgo īpašnieku kļuva Norvēģijas grupa “Orkla”, kas pamatā ražo pārtikas preces, uzkodas un saldumus. SIA “Orkla Foods Latvija” ražo un/vai izplata preces ar zīmoliem “Spilva”, “Latplanta”, “Abba Seafood”, “Alta”, “Gutta” un “Everest”.

2017.gadā SIA “Orkla Foods Latvija” apgrozījums sasniedza 31,518 miljonus eiro, savukārt uzņēmuma tīrā peļņa pērn bija 2,304 miljoni eiro. Uzņēmums nodarbināja 182 darbiniekus un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 5,596 miljoni eiro.