Viesnīcas “Radisson Blu Hotel Elizabete” pārvaldītājs reģistrējis jaunu komercķīlu

17.12.2018 11:32:00

Viesnīcas “Radisson Blu Hotel Elizabete” pārvaldītājs SIA “Elizabetes Centrs” reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 23,27 miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Komercķīlas ņēmējs ir AS “Swedbank”, kurai par labu SIA “Elizabetes Centrs” ieķīlājis visu mantu.

Bez šīs ķīlas reģistrēta vēl viena komercķīla, kuras devējs ir AS “Viesnīca “Latvija””, kas pārvalda viesnīcu “Radisson Blu Conference and SPA Hotel Latvija”, bet šīs ķīlas parādnieks ir SIA “Elizabetes Centrs”. Arī šīs komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 23,27 miljoni eiro un tā ir reģistrēta par labu AS “Swedbank”.

Abas komercķīlas reģistrētas 14.decembrī, un ir lielākās pagājušajā nedēļā reģistrētās komercķīlas pēc nodrošinātā prasījuma maksimālās summas

Abu viesnīcu pārvaldītāju - AS “Viesnīca “Latvija”” un SIA “Elizabetes Centrs” - vienīgais  īpašnieks ir Norvēģijā reģistrētā kompānija “Linstow AS”, kuras patiesā labuma guvēja ir Norvēģijas pilsone Margaret Boel Garmann.

AS “Viesnīca “Latvija”” dibināta 1991.gadā. 2017.gadā tās apgrozījums sasniedza 22,801 miljonu eiro, savukārt viesnīcas pārskata gada peļņa bija 10,676 miljoni eiro.

SIA “Elizabetes Centrs” reģistrēta 1997.gadā. Pērn viesnīcas pārvaldītāja neto apgrozījums sasniedza 6,198 miljoni eiro un tās peļņa pēc nodokļiem bija 2,719 miljoni eiro.