“Rīgas kuģu būvētavai” piemēroti divi jauni nodrošinājumi

03.01.2019 06:03:00

Ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes lēmumiem AS “Rīgas kuģu būvētava” piemēroti divi jauni nodrošinājumi, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Abi nodrošinājumi reģistrēti komercreģistrā šī gada 2.janvarī, un ar tiem uzņēmumam piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai. Tādējādi kopumā šobrīd uzņēmumam ir aktuāli pieci nodrošinājumi.

AS "Rīgas kuģu būvētava" 2018.gadā vērsās tiesā ar tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu tāpēc, ka uzņēmums nonācis sarežģītā finanšu situācijā. Taču tā tiesiskās aizsardzības procesa pieteikums tika noraidīts.

“Lursoft” izziņa liecina, ka uz šī gada 26.decembri uzņēmumam bija izveidojies nodokļu parāds 1,487 miljonu eiro apmērā.

AS “Rīgas kuģu būvētava” šobrīd ir aktuālas trīs komercķīlas, liecina “Lursoft” izziņa.

AS “Rīgas kuģu būvētava” nodarbojas ar kuģu būvi, remontu un apkopi. Kompānija reģistrēta 1991.gadā un tās pamatkapitāls ir 16 340 949 eiro. AS “Rīgas kuģu būvētava” akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga fondu biržā. 

2017.gadā kompānijas apgrozījums bija 12,854 miljoni eiro un tā strādāja ar zaudējumiem 308 tūkstošu eiro apmērā. AS “Rīgas kuģu būvētava” pagājušajā gadā gadā nodarbināja 446 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā samaksāja 836 tūkstošus eiro.