Reģistrē izmaiņas "Sertifikācijas un testēšanas centra" dalībniekos

14.02.2019 06:22:00

Pēc valstij piederošās SIA "Sertifikācijas un testēšanas centrs" kapitāldaļu pārdošanas izsolē, komercreģistrā ierakstītas izmaiņas, saskaņā ar kurām par uzņēmuma vienīgo īpašnieku kļuvis Lietuvas uzņēmums “Universal Trade UAB”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

“Lursoft” izziņa liecina, ka līdz pagājušā gada 20.decembrim uzņēmuma vienīgais īpašnieks bija Zemkopības ministrija.

Šī gada 3.janvārī tika reģistrētas izmaiņas, atbilstoši kurām “Universal Trade UAB” kļuva par 80% SIA "Sertifikācijas un testēšanas centrs" kapitāldaļu īpašnieci, bet valsts AS “Privatizācijas aģentūras īpašumā nonāca 20% uzņēmuma kapitāldaļu. 13.februārī savukārt komercreģistrā ierakstītas izmaiņas, atbilstoši kurām kopš šī gada 7.februāra Lietuvas uzņēmums ir vienīgais SIA "Sertifikācijas un testēšanas centrs" īpašnieks.

SIA "Sertifikācijas un testēšanas centrs" dibināts 1991.gadā, un tā pamatdarbība ir traktoru, to sastāvdaļu un citas lauksaimniecības un mežsaimniecības mašīnu sertifikācija un testēšana, kā arī bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmumu sertifikācija.

2017.gadā SIA "Sertifikācijas un testēšanas centrs" neto agprozījums bija 960 tūkstoši eiro un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 12 tūkstoši eiro. Tas nodarbināja vidēji 32 darbiniekus.