Reģistrētas izmaiņas “Rīgas satiksme” valdē

08.03.2019 06:13:00

Ceturtdien, 7.martā, reģistrētas izmaiņas Rīgas pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmuma SIA “Rīgas satiksme” valdē un par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju iecelts Ernests Saulītis, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Uzņēmumā arī iecelti divi jauni valdes locekļi - Jānis Meirāns un Juris Švanders. SIA “Rīgas satiksme” valdē bez izmaiņām turpina darboties Armands Krūze.

Jauns valdes priekšsēdētājs uzņēmumam bija jāieceļ, jo atlūgumu iesniedza Anrijs Matīss. Bijušais satiksmes ministrs par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju tika iecelts 2018.gada decembrī pēc tam, kad SIA "Rīgas satiksme" ilggadējais vadītājs Leons Bemhens tika atstādināts no amata saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sākto kriminālprocesu par transporta uzņēmuma iepirkumiem. 

Līdz ar Anriju Matīsu 7.martā no valdes locekļa amata atbrīvots arī Jānis Geduševs un Edmunds Zivtiņš. Rīgas mērs Nils Ušakovs iepriekš norādīja, ka šie valdes locekļi atbrīvoti, jo viņi izpildījuši savu uzdevumu - sagatavot uzņēmuma budžetu.

Uzņēmumā SIA “Rīgas satiksme” samilzušas finansiālās problēmas. Uzņēmumu pēdējos gados dotējusi Rīgas pašvaldība un tas strādājis ar zaudējumiem. 2017.gadā SIA “Rīgas satiksme” neto apgrozījums bija 152 miljoni eiro, ieņēmumi no pasažieru pārvadāšanas gan veidoja tikai 29%, un lielāko daļu apgrozījuma - kopumā 107 miljonus eiro - veidoja Rīgas pašvaldības dotācija. Pirms atkāpšanās no amata Anrijs Matīss intervijā žurnālam “Ir” sacīja, ka uzņēmumam jau martā draud maksātnespēja, ja Rīgas dome nepiešķirs 37 miljonu eiro papildu dotāciju.

SIA “Rīgas satiksme” sniedz sabiedriskā transporta pakalpojumus Rīgā un nodarbojas ar pašvaldības autostāvvietu apsaimniekošanu. SIA "Rīgas satiksme" pilnībā pieder Rīgas domei. 2017.gadā SIA “Rīgas satiksme” neto apgrozījums samazinājās līdz 152,39 miljoniem eiro, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauga līdz 15 tūkstošiem eiro. Uzņēmums pērn nodarbināja vidēji 4037 darbiniekus.