Krjačeks atstājis “Alkom-Trans” valdes priekšsēdētāja amatu

14.03.2019 14:06:00

SIA “Alkom-Trans” valdes priekšsēdētāja amatu atstājis Aleksandrs Krjačeks, kurš ir aizdomās turētais krimināllietā par Rīgas pašvaldības uzņēmuma SIA “Rīgas satiksme” iepirkumiem, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

SIA “Alkom-Trans” nodarbojas ar kravu pārvadājumiem, kā arī tas ir “Iveco Bus” oficiālais dīleris Latvijā. Krjačeks bija viens no SIA “Alkom-Trans” līdzdibinātājiem 1992.gadā, un viņš darbojies arī uzņēmuma vadībā, ieņemot ģenerāldirektora, direktora un prezidenta amatus, bet kopš 2004.gada viņš bija uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

Izmaiņas SIA “Alkom-Trans” valdē ierakstītas komercreģistrā 13.martā, un tagad tajā turpina darboties tikai viens valdes loceklis - Sergejs Ecins.

“Lursoft” izziņa liecina, ka Krjačeks kopš 2019.gada 27.februāra arī vairs nav SIA “Alkom-Trans” dalībnieks. Līdz šim viņš bija 60% uzņēmuma pamatkapitāla daļu īpašnieks, savukārt Sergejam Ecinam piederēja 40% kapitāldaļu. Tagad uzņēmuma vienīgais īpašnieks un patiesā labuma guvējs ir Sergejs Ecins; atbilstošas izmaiņas ierakstītas komercreģistrā 5.martā, liecina “Lursoft” izziņa.

Krjačeks joprojām ir valdes loceklis trīs uzņēmumos, viņam pilnībā pieder uzņēmumi SIA “Alkom-Serviss”, SIA “Uzvaras projekts” un SIA “Darba Vieta”, kā arī viņam pieder 40% uzņēmuma SIA “Ekosēta” kapitāldaļu. Viņš ir reģistrēts kā patiesā labuma guvējs uzņēmumam SIA “Tram Serviss”, kura tiešais īpašnieks ir SIA “Alkom-Serviss”.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2018.gada novembrī sāka kriminālprocesu saistībā ar trim SIA “Rīgas satiksme” iepirkumiem - par zemās grīdas tramvaju iegādi, par trolejbusu iegādi un par autobusu piegādi.