“Jaunpils pienotava” šogad plāno palielināt apgrozījumu par 8%

29.03.2019 12:33:00

Piena produktu ražotājs AS “Jaunpils pienotava” pagājušajā gadā strādājusi ar apgrozījumu 12,342 miljonu eiro apmērā, kas bija par 7% jeb 802 tūkstošiem eiro vairāk nekā 2017.gadā, bet šogad uzņēmums iecerējis palielināt apgrozījumu par 8%, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Pateicoties neto apgrozījuma pieaugumam, 2018.gadā AS “Jaunpils pienotava” arī izdevies dubultot peļņu, kas pēc nodokļu nomaksas bija 392 tūkstoši eiro. Uzņēmuma pārstrādātā piena daudzums pērn pieauga par 12%, salīdzinot ar gadu iepriekš, sacīts uzņēmuma gada pārskatā.

2018.gadā AS “Jaunpils pienotava” investēja ap 300 tūkstošiem eiro attīstībā. Investīcijas saistītas ar skābā krējuma ražošanas un iepakošanas procesu uzlabošanu, pienotavas notekūdeņu priekšattīrīšanas iekārtu montāžu, kā arī nomainīts viens piegādes transporta līdzeklis. Pērn tas nodarbināja vidēji 136 darbiniekus, kas bija tikpat daudz, cik gadu iepriekš.

AS “Jaunpils pienotava” gada pārskatā arī atzīmē, ka uzņēmums pērn nomainīja pārdošanas komandu, un ievērojami uzlaboja sadarbību ar vietējām veikalu ķēdēm un paplašināja tiešo piegāžu loģistiku.

Šogad AS “Jaunpils pienotava” plāno palielināt par 8% gan apgrozījumu, gan saražotās produkcijas daudzumu, gan pārstrādātā piena daudzumu.  Uzņēmums plāno arī investīcijas jaunas produktu ražošanas līnijas iegādē.

AS “Jaunpils pienotava” 2018.gada pārskats sīkākai uzziņai pieejams “Lursoft”.

AS “Jaunpils pienotava” dibināta 1997.gadā un tā nodarbojas ar piena pārstrādi un piena produktu ražošanu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 853 723 eiro. AS “Jaunpils pienotava” mātes uzņēmums ir lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Piena ceļš".

2017.gadā AS “Jaunpils pienotava” neto apgrozījums bija 11,540 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 754 tūkstoši eiro.