Atcelti bioetanola ražotājam “I.S.D.” iepriekš piemērotie divi nodrošinājumi

01.04.2019 09:33:00

Bioetanola ražotājam SIA "I.S.D.", kas iepriekš bija pazīstams ar nosaukumu SIA “Jaunpagasts Plus” 29.martā atcelti divi iepriekš piemērotie nodrošinājumi, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Abi nodrošinājumi paredzēja aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai, to piemērotājs bija Valsts ieņēmumu dienesta nodokļu parādu piedziņas pārvalde. Pirmais nodrošinājums uzņēmumam tika piemērots 2018.gada 8.janvārī, bet otrs - šī gada 5.martā. Tagad abi aizliegumi atcelti.

“Lursoft” izziņa liecina, ka uz šī gada 7.martu SIA "I.S.D." bija izveidojies modokļu un nodevu parāds 313 tūkstošu eiro apmērā.

SIA “I.S.D.” dibināts 1997.gadā, uzņēmuma pamatdarbības veids ir bioetanola un tā blakus produkta - olbaltumvielu koncentrāta ražošana. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA “BioAkcept”, bet tā patiesā labuma guvēji ir Donāts Vaitaitis un Jānis Bērziņš. 

2018.gadā SIA “I.S.D.” apgrozījums bija 5,536 miljoni eiro, bet uzņēmuma zaudējumi bija 825 tūkstoši eiro. Tas pērn nodarbināja 90 darbiniekus.