Reģistrētas izmaiņas “Olainfarm” valdē

08.04.2019 06:02:00

Uzņēmumu reģistrs piektdien, 5.aprīlī reģistrējis izmaiņas zāļu ražotāja AS “Olainfarm” valdē, līdz ar kurām par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais valdes loceklis Lauris Macijevskis, kā arī amatā iecelti trīs jauni valdes locekļi, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Par uzņēmuma valdes locekļiem ar tiesībām pārstāvēt uzņēmumu atsevišķi iecelta Signe Baldere-Sildedze un Milana Beļeviča, savukārt Mārtiņš Pūriņš iecelts par valdes locekli ar tiesībām pārstāvēt uzņēmumu kopā ar vismaz diviem valdes locekļiem.

Reģistrētas arī izmaiņas valdes locekles Veranika Dubitskaya pārstāvības tiesību apjomā - viņai tagad ir tiesības pārstāvēt uzņēmumu kopā ar vismaz diviem valdes locekļiem, nevis atsevišķi, kā tas bija līdz šim.

Bez izmaiņām AS “Olainfarm” valdē turpina darboties valdes locekļi Mārtiņš Tambaks un Raimonds Terentjevs.

Attiecīgi, no AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētāja amata atcelts Oļegs Grigorjevs, un no valdes locekļu amatiem atsaukti Vladimirs Krušinskis un Mihails Raizbergs. Uzņēmuma paziņojumā “Nasdaq” fondu biržai sacīts, ka valdes locekļi atcelti no amatiem, konstatējot rupju pilnvaru pārsniegšanu un nepienācīgu pienākumu izpildi.

AS “Olainfarm” vadībā pēdējā gada laikā notikušas vairākas pārmaiņas tāpēc, ka 2017.gada nogalē mūžībā aizgāja uzņēmuma vadītājs un lielākais akcionārs Valērijs Maligins. 2018.gada maija beigās viņa mantinieki vienojās par mantojuma sadali. Mantinieces saņēmušas mantojuma apliecības. Šī gada 4.martā Uzņēmumu reģistrā tika reģistrētas izmaiņas uzņēmuma patieso labuma guvēju sarakstā - par tām noteiktas Valērija Maligina meitas Irina Maligina, Nika Saveļjeva un Anna Emīlija Maligina, kura ir nepilngadīga un kuras aizbildne ir Signe Baldere-Sildedze.

AS “Olainfarm” dibināta 1991.gadā un ir viens no lielākajiem vietējiem zāļu ražotājiem Latvijā. Uzņēmuma akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga fondu biržā. 

AS “Olainfarm” konsolidētais apgrozījums 2017.gadā bija 122,076 miljoni eiro, kas bija par 10,3% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna tīrā peļņa bija 10,789 miljoni eiro, kas bija par 6,8% mazāk nekā gadu iepriekš.