“Lage Ko” reģistrēts jauns nodrošinājums nodokļu parāda dēļ

10.04.2019 09:50:00

Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu parādu piedziņas pārvalde piemērojusi jaunu nodrošinājumu uzņēmumam SIA “Lage Ko”, kas sodīts par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un kam iepriekš piederēja restorāni “Gan Bei”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

2016.gadā SIA “Lage Ko” līdzīpašnieku un vairākus darbiniekus tiesa sodīja ar nosacītu ieslodzījumu un naudas sodiem par krāpšanos ar kases aparātiem un grāmatvedības dokumentiem. 2014.gadā pret uzņēmumu ierosinātā kriminālprocesa ietvaros par izvairīšanos no nodokļu samaksas valsts budžetam nodarītie zaudējumi tika noteikti 921 tūkstoša eiro apmērā. SIA “Lage Ko” tiesvedības ar Valsts ieņēmumu dienestu beidza 2016.gadā un pilnībā kompensēja valsts budžetam nodarītos zaudējumus.

2017.gadā SIA “Lage Ko” būtiski reorganizēja savu darbību, nododot saistītajiem uzņēmumiem 17 no 20 uzņēmuma restorāniem, veikaliem un kafejnīcām, kā rezultātā SIA “Lage Ko” ēdināšanas pakalpojumus sniedza tikai trīs iestādēs tirdzniecības centrā “Origo”, sacīts tā 2017.gada pārskatā. Vienlaikus gan toreiz uzņēmums uzsāka jaunu darbības virzienu - grāmatvedības, mārketinga un juridisko pakalpojumu sniegšanu.

Šī gada 9.aprīlī komercreģistrā SIA “Lage Ko” ierakstīts aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai.

“Lursoft” izziņa liecina, ka SIA “Lage Ko” atkal izveidojies nodokļu un nodevu parāds - tas uz šī gada 26.martu bija 203 tūkstoši eiro.

SIA “Lage Ko” 2018.gada finanšu rādītāji vēl nav pieejami, taču 2017.gadā pēc darbības reorganizācijas uzņēmuma apgrozījums bija 6,742 miljoni eiro, un tas strādāja ar zaudējumiem, kas sasniedza 294 tūkstošus eiro.

SIA “Lage Ko” dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 506 625 eiro, un uzņēmuma vienīgais īpašnieks kopš šī gada janvāra ir Oļegs Arups, kuram tiesa 2016.gadā piesprieda vislielāko sodu - četru gadu nosacītu brīvības atņemšanu ar mantas konfiskāciju un naudas sodu 37 tūkstošu eiro apmērā.