“Gandram” piemērots jauns nodrošinājums

26.04.2019 09:57:00

Valsts ieņēmumu dienests (VID) piemērojis jaunu nodrošinājumu atpūtas preču tirgotājam SIA “Gandrs”, kuram aizliegts reģistrēt, pārreģistrēt, pārjaunot vai grozīt komercķīlu, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

VID Nodokļu parādu piedziņas pārvalde lēmumu pieņēmusi 18.aprīlī, bet 25.aprīlī tas ierakstīts komercreģistrā. “Lursoft” izziņa liecina, ka SIA “Gandrs” uz šī gada 7.martu bija izveidojies nodokļu parāds 4006 eiro apmērā.

Šis ir otrs SIA “Gandrs” piemērotais nodrošinājums. Joprojām ir spēkā 2018.gada septembrī VID piemērotais aizliegums komercreģistrā ierakstīt aktīvās atpūtas preču tirgotāja SIA “Gandrs” reorganizāciju, likvidāciju, amatpersonu atsaukšanu un daļu īpašnieka izslēgšanu no dalībnieku reģistra, ja ar šādu pieteikumu komercreģistrā vēršas SIA "Gandrs" vai tās pārstāvis.

SIA "Gandrs" nonāca mediju uzmanības lokā, kad 2018.gadā maijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ierosināja kriminālprocesu pret uzņēmuma vienīgo īpašnieku - Askoldu Kļaviņu, kurš tajā brīdī vēl bija Saeimas deputāts. KNAB bija aizdomas, ka Askolds Kļaviņš izmantojis Saeimas deputātiem pienākošos degvielas kompensāciju, lai uzpildītu sava uzņēmuma auto, ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums “De facto”. Vēlāk septembrī Askolds Kļaviņš deputāta mandātu nolika, kā arī atzina savu vainu un viņam tika piemērots sods - piespiedu darbs un nepilnu 10 tūkstošu eiro iemaksa valsts budžetā.

SIA “Gandrs” reģistrēta 1991.gadā, un uzņēmuma pamatdarbība ir aktīvās atpūtas preču vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība. 2017.gadā uzņēmums strādāja ar apgrozījumu 3,844 miljonu eiro apmērā, savukārt uzņēmuma tīrā peļņa bija 55 tūkstoši eiro. 

SIA “Gandrs” ir divi meitas uzņēmumi - SIA “Gandrs IT”, kura tīrā peļņa 2017.gadā bija 20 tūkstoši eiro, un SIA “Gandrs poligrāfija”, kas pērn strādāja ar peļņu 50 tūkstošu eiro apmērā.