"Olainfarm" reģistrējis divas jaunas komercķīlas

04.06.2019 06:21:00

Zāļu ražotājs AS “Olainfarm” reģistrējis divas jaunas komercķīlas, ar kurām ieķīlātas tā meitas uzņēmumu SIA “Latvijas Aptieka” un SIA “Silvanols” kapitāldaļas, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Abas komercķīlas reģistrētas par labu AS “SEB banka” un tās abas nodrošina prasījumus, kas izriet no 2014. gada jūlijā noslēgta kredīta līguma. Abām komercķīlām ir arī vienāda nodrošinātā prasījuma maksimālā summa - 13,384 miljoni eiro.

Ar vienu no komercķīlām ieķīlātas AS “Olainfarm” piederošās 703 810 SIA “Silvanols” kapitāldaļas, ar otru komercķīlu ieķīlātas zāļu ražotājam piederošās 626 SIA “Latvijas Aptieka” pamatkapitāla daļas. AS “Olainfarm” ir vienīgais īpašnieks abos uzņēmumos.

AS “Olainfarm” kā ķīlas devējs bez bankas rakstiskas atļaujas nedrīkst pieņemt lēmumu ne par SIA “Silvanols”, ne SIA “Latvijas Aptieka” reorganizāciju, likvidāciju, pamatkapitāla palielināšanu (izņemot, ja pamatkapitāla palielināšana notiek palielinot ieguldītās daļas vērtības) vai pamatkapitāla samazināšanu un attiecīgiem statūtu grozījumiem par iepriekšminēto.

Abas komercķīlas reģistrētas 3. jūnijā. AS “Olainfarm” šobrīd ir aktuālas kopumā 43 komercķīlas, liecina “Lursoft” izziņa.

AS “Olainfarm” reģistrēta 1991. gadā un ir viens no lielākajiem vietējiem zāļu ražotājiem Latvijā. Uzņēmuma akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga fondu biržā.

AS “Olainfarm” un tā meitas uzņēmumu vadībā pēdējā gada laikā notikušas vairākas pārmaiņas pēc tam, kad 2017. gada nogalē mūžībā aizgāja uzņēmuma vadītājs un lielākais akcionārs Valērijs Maligins. 2018. gada maija beigās viņa mantinieki vienojās par mantojuma sadali. Mantinieces saņēmušas mantojuma apliecības. Šī gada 4. martā Uzņēmumu reģistrā tika reģistrētas izmaiņas uzņēmuma patieso labuma guvēju sarakstā - par tām noteiktas Valērija Maligina meitas Irina Maligina, Nika Saveļjeva un Anna Emīlija Maligina, kura ir nepilngadīga un kuras aizbildne ir Signe Baldere-Sildedze.