“Rīgas kartei” piemērots nodrošinājums

07.06.2019 07:15:00

Valsts ieņēmumu dienests piemērojis nodrošinājumu Rīgas sabiedriskā transporta elektronisko norēķinu sistēmas uzstādītājam un apkalpotājam SIA "Rīgas karte", ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Ar Valsts ieņēmumu dienesta lēmumu SIA “Rīgas karte” piemērots aizliegums reorganizācijai, likvidācijai, izmaiņu reģistrācijai amatpersonu sastāvā un dalībnieku reģistrā, ja šādu pieteikumu reģistrāciju komercreģistrā piesaka SIA "Rīgas karte” pārstāvis, vienlaikus atļaujot SIA "Rīgas karte" reģistrēt papildus dalībniekus un amatpersonas.

Uzņēmumam arī piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai.

Nodrošinājums ierakstīts komercreģistrā 6. jūnijā.

"Lursoft" izziņa liecina, ka uzņēmumam šobrīd nav nevienas aktuālas komercķīlas, kā arī šī gada 26. maijā tam nebija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu vai nodevu parāda, kas kopsummā pārsniegtu 150 eiro.

SIA “Rīgas karte” izveidota 2007. gadā, un uzņēmums uztur Rīgas sabiedriskā transporta e-talona sistēmu un ar to saistītos pakalpojumus. 2018. gada finanšu dati vēl nav pieejami, bet 2017. gadā SIA "Rīgas karte" apgrozījums bija 21,566 miljoni eiro, tā tīrā peļņa sasniedza 4,104 miljonus eiro.

SIA “Rīgas karte” galvenais klients ir tās 51% pamatkapitāla daļu īpašnieks, pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmums SIA “Rīgas satiksme”. Saskaņā ar uzņēmuma 2017. gada pārskatu, SIA “Rīgas karte” ieņēmumi no SIA “Rīgas satiksme” par preču pārdošanu un pakalpojumu sniegšanu, kā arī procentu ieņēmumi veidoja 21,758 miljonus eiro.

Otrs uzņēmuma dalībnieks ir Francijas kompānija “Conduent Business Solutions (France) S.A.S.”, kurai pieder 49% SIA “Rīgas karte” pamatkapitāla.