Jakrins oficiāli iecelts “Rīgas satiksmes” valdē

17.06.2019 07:46:00

Rīgas pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmuma SIA “Rīgas satiksme” valdē piektdien, 14. jūnijā reģistrētas izmaiņas, saskaņā ar kurām par uzņēmuma valdes locekli iecelts bijušais Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājs Emīls Jakrins, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Emīlam Jakrinam, tāpat kā pārējiem valdes locekļiem, ir tiesības pārstāvēt uzņēmumu kopā ar visiem valdes locekļiem.

SIA “Rīgas satiksme” valdē turpina darboties valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis un valdes locekļi Armands Krūze, Jānis Meirāns un Juris Švanders.

Uzņēmums SIA “Rīgas satiksme” pēdējā pusgada laikā nonācis zem mediju un korupcijas uzraugu lupas tā finansiālo un korupcijas problēmu dēļ, kā rezultātā veiktas vairākas izmaiņas uzņēmuma amatpersonās. 2018. gada decembrī SIA "Rīgas satiksme" ilggadējais vadītājs Leons Bemhens tika atstādināts no amata saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sākto kriminālprocesu par transporta uzņēmuma iepirkumiem. Kopš tā brīža Ernests Saulītis ir jau otrais uzņēmuma pagaidu vadītājs.

Mediji iepriekš arī vēstīja, ka jaunais Rīgas mērs Dainis Turlais neatbalsta Emīla Jakrina iecelšanu SIA Rīgas satiksme” valdes locekļa amatā, un jau drīzumā jauniecelto valdes locekli plānots atsaukt no amata.

SIA “Rīgas satiksme” sniedz sabiedriskā transporta pakalpojumus Rīgā un nodarbojas ar pašvaldības autostāvvietu apsaimniekošanu. SIA "Rīgas satiksme" pilnībā pieder Rīgas domei.

2017. gadā SIA “Rīgas satiksme” neto apgrozījums samazinājās līdz 152,39 miljoniem eiro, no kā lielāko daļu - kopumā 107 miljonus eiro - veidoja Rīgas pašvaldības dotācija. Neskatoties uz to, uzņēmums strādāja ar zaudējumiem - tie bija 15 tūkstoši eiro. Uzņēmums pērn nodarbināja vidēji 4037 darbiniekus.