“Latvijas Propāna gāzes” īpašniekiem pievienojas trīs jauni dalībnieki

21.06.2019 06:46:00

Saškidrinātās naftas gāzes tirgotāja SIA “Latvijas Propāna gāze” dalībnieku sarakstam pievienojušies trīs jauni dalībnieki - privātpersonas, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Līdz šim vienīgais SIA “Latvijas Propāna gāzes” īpašnieks bija Kiprā reģistrētais uzņēmums “Areti International Group Limited”. Taču 16. jūnijā noticis darījums, saskaņā ar kuru “Areti International Group Limited” līdzdalība SIA “Latvijas Propāna gāzes” pamatkapitālā samazinājusies līdz 90%.

Par uzņēmuma jaunajiem dalībniekiem kļuvuši SIA “Latvijas Propāna gāze” vienīgais valdes loceklis Aleksandrs Siņegubovs, kuram tagad pieder 5% SIA “Latvijas Propāna gāze” pamatkapitāla daļu, kā arī padomes locekļi Sergey Vorobiev ar 3% pamatkapitāla daļu un Dmitry Kovalenko ar 2% daļu.

Izmaiņas ierakstītas komercreģistrā 20. jūnijā.

Uzņēmuma patiesais labuma guvējs gan nav mainījies - tas joprojām ir Krievijas uzņēmējs Igors Makarovs. Viņš 1992. gadā nodibināja gāzes kompāniju “Itera”, kura attīstījās par starptautisku enerģētikas uzņēmumu grupu un savulaik bija gāzes importētāja SIA “Itera Latvija” līdzīpašniece.

Pēc tam, kad “Iteras” naftas un gāzes bizness 2013. gadā tika pārdots Krievijas valstij piederošajai gāzes kompānijai “Rosneft”, otrai grupas daļai - “Itera International Group of Companies” tika nolemts mainīt zīmolu. Tā kļuva par “Areti International Group”. Jāatzīmē, ka vārdu "Areti" lasot no otra gala iegūst "Itera".

“Lursoft” izziņa liecina, ka SIA “Latvijas Propāna gāze” reģistrēta 2000. gadā un tās pamatkapitāls ir 7 142 815 eiro. 2017. gadā kompānijas apgrozījums bija 64,610 miljons eiro, savukārt tās peļņa pēc nodokļiem bija viens miljons eiro. Tajā gadā uzņēmums nodarbināja 287 darbiniekus, un uzņēmuma kopējie maksājumi valsys kopbudžetā bija 13,693 miljoni eiro.