Rīgas karte 2018.gadā nopelnījusi 6,12 milj.EUR

26.07.2019 08:36:00

Šā gada marta sākumā SIA “Rīgas karte” vārds masu medijos bieži parādījās ar KNAB veikto izmeklēšanu par amatpersonu izdarītajiem, iespējams, noziedzīgajiem nodarījumiem – kukuļdošanu un starpniecību kukuļdošanā. Uzņēmums pastiprinātā sabiedrības uzmanības lokā nonāca pēc “Rīgas satiksme” korupcijas lietas, kuras ietvaros tika apcietinātas vairākas personas un veikti vairāki desmiti kratīšanu, tostarp arī Rīgas mēra kabinetā un dzīvesvietā.

SIA “Rīgas karte” dibināta 2007.gadā un ir izveidojusi un uztur Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu. Uzņēmuma dalībnieki ir Rīgas satiksme un Francijā reģistrētais Conduent Business Solutions.

Klientu Portfelis izpētījis, ka 2018.gadā SIA “Rīgas karte” apgrozīja 22,56 milj.EUR (+4,60%, salīdzinot ar 2017.gadu) un nopelnīja 6,12 milj.EUR (+49,07%). Pēc vadības teiktā, tīrā peļņa pieauga gan augstāku ieņēmumu, gan izmaksu samazināšanas rezultātā. Analizējot SIA “Rīgas karte” apgrozījuma struktūru, redzams, ka 16,25 milj.EUR uzņēmums saņēmis ienākumos no e-biļetes sistēmas uzturēšanas un ar to saistītajiem pakalpojumiem, 5,96 milj.EUR veidojuši ienākumi no komisijas maksas, 0,27 milj.EUR – ienākumi no skolēnu ēdināšanas sistēmas uzturēšanas un ar to saistītajiem pakalpojumiem. Pērn uzņēmums guvis ieņēmums arī no biļešu tirdzniecības automātu uzstādīšanas un vietas nomas, kā arī no viedkaršu realizācijas.

Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka 2018.gadā SIA “Rīgas karte” galvenās aktivitātes bija saistītas ar vairāku priekšdarbu veikšanu, lai nākamajos gados piedāvātu jaunus pakalpojumus. Tostarp realizētu gan iespēju sabiedriskajā transportā norēķināties ar bezkontakta bankas kartēm, gan arī paplašinātu maksas autostāvvietu apmaksas iespējas Rīgā, integrējot mobilajā lietotnē Riga Card jaunu maksas autostāvvietu operatoru, šī iemesla dēļ parakstot līgumu arī ar SIA “Europark Latvia”.

Pagājušajā gadā SIA “Rīgas karte” strādāja 10 darbinieki un uzņēmums VID administrētajos nodokļos samaksāja 2,75 milj.EUR, tostarp 0,3 milj.EUR – valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās, bet 0,19 milj.EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklī.