"Latvijas balzams" pārjaunojis komercķīlu

15.08.2019 07:20:00

Alkoholisko dzērienu ražotājs AS “Latvijas balzams” pārjaunojis komercķīlu, palielinot ar ķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālo summu līdz 58,112 miljoniem eiro. 

Jaunā komercķīla reģistrēta 14. augustā. Komercķīlas devējs ir AS “Latvijas balzams”, uzņēmums par labu AS “Swedbank” un “Luminor Bank AS” ieķīlājis krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Savukārt parādnieki ir ar AS “Latvijas balzams” saistītie uzņēmumi SIA “Amber Beverage Group”, “Bennet Distributors, UAB” un “Amber Beverage Group Holding S.a.r.l.”.

Komercķīla nodrošina banku prasījumus pret AS “Latvijas balzams”, kas izriet no iepriekš noslēgtiem kredīta, kredītlīnijas, grupas konta kredītlīnijas un overdrafta un garantiju un kredīta vēstuļu līgumiem. 

Līdz ar jaunās komercķīlas reģistrāciju, dzēsta iepriekš 2015. gadā reģistrētā komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 56,531 miljons eiro.

AS “Latvijas balzams” reģistrēts 1991. gadā, un uzņēmums ir lielākais alkohola ražotājs Baltijas valstīs. 2018. gadā tā apgrozījums bija 75,138 miljoni eiro un tā peļņa bija 9,387 miljoni eiro. Tas nodarbināja vidēji 636 darbiniekus, un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā veidoja 65 miljonus eiro. 

AS “Latvijas balzams” ir publiska, Nasdaq Rīga fondu biržā kotēta akciju sabiedrība, kuras lielākais akcionārs ir “Amber Beverage Group Holding S.a.r.l.”.