“Smiltenes pienam” jauns īpašnieks

19.08.2019 12:53:00

Piena pārstrādes uzņēmumam AS “Smiltenes piens” mainījušies īpašnieki - par uzņēmuma patieso labuma guvēju kļuvis Armands Kovaldins, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Līdz šim uzņēmuma patiesie labuma guvēji caur SIA “2 GMS Investīcijas”, kam piederēja 96,3% AS “Smiltenes piens” akciju (pārējie 3,7% AS “Smiltenes piens” akciju piederēja 40 privātpersonām), bija ilggadējā uzņēmuma vadītāja un padomes priekšsēdētāja Gita Mūrniece un padomes priekšsēdētāja vietnieks Ģirts Strads. 

Izmaiņas ierakstītas komercreģistrā 16.augustā. 

Līdz ar īpašnieku maiņu mainīta AS “Smiltenes piens” padome - līdzšinējie akcionāri Gita Mūrniece un Ģirts Strads to atstājuši.

Par uzņēmuma jauno padomes priekšsēdētāju iecelts Armands Kovaldins, savukārt par padomes priekšsēdētāja vietnieku kļuvis Kaspars Freimanis. 

Līdzšinējais AS “Smiltenes piens” padomes loceklis Egils Mūrnieks pārapstiprināts amatā.

“Lursoft” izziņa liecina, ka piena pārstrādes uzņēmuma jaunais īpašnieks Armands Kovaldins ieņem amatus deviņos Latvijā reģistrētos uzņēmumos un ir vienīgais īpašnieks trīs uzņēmumos - SIA “AS900”, SIA “Ziņu mēdiji” un SIA “AgriGrant”, kā arī līdzīpašnieks ar 15% daļu SIA “Olaines Enerģija”. Viņš ir reģistrēts kā patiesā labuma guvējs kopumā pieciem uzņēmumiem - jau minētajiem četriem, kā arī tagad AS “Smiltenes piens”. 

AS “Smiltenes piens” dibināts 1993. gadā, un tas pēdējos gados ir stabili kāpinājis savu apgrozījumu. 2018. gadā AS “Smiltenes piens” apgrozījums pieauga līdz 19,069 miljoniem eiro, savukārt uzņēmuma peļņa sasniedza 870 tūkstošus eiro. Pērn piena pārstrādes uzņēmumā strādāja vidēji 131 darbinieks.