Degvielas tirgotāja “Pirmas” valdes priekšsēdētājs pārņem vadības grožus arī “VIADA Baltija”

12.09.2019 09:56:00

Degvielas mazumtirgotājam AS “VIADA Baltija” iecelts jauns valdes priekšsēdētājs - Arūnas Šatkus, kurš ir valdes priekšsēdētājs arī degvielas vairumtirgotājā SIA “Pirmas”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

AS “VIADA Baltija” un SIA “Pirmas” ir saistīti uzņēmumi - abu uzņēmumu vairākuma daļu īpašnieks (AS “VIADA Baltija” gadījumā pastarpināti) ir Lietuvā reģistrētā kompānija UAB “Vaizga”. Abu degvielas tirgotāju patiesā labuma guvēja ir Birute Paleičikiene.

Līdz šim AS “VIADA Baltija” valdes priekšsēdētājs bija Romas Turlinskas, taču viņš šo amatu atstājis. Līdz ar viņu arī valdes loceklis Nerijus Seilius atstājis amatu. 

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 11.septembrī. 

AS “VIADA Baltija” valdē bez izmaiņām turpina darboties valdes locekle Inese Ulmane.

“Lursoft” izziņa liecina,ka Arūnas Šatkus ir valdes priekšsēdētājs SIA “Pirmas” kopš 2019.gada augusta. Amati AS “VIADA Baltija” un SIA “Pirmas” ir vienīgie, ko viņš ieņem Latvijā reģistrētos uzņēmumos. 

AS “VIADA Baltija” dibināta 2015.gadā, un uzņēmums nodarbojas ar naftas produktu, pārtikas un nepārtikas preču mazumtirdzniecību. 90% uzņēmuma akciju pieder UAB “Viada LT”, kuras īpašnieks ir UAB “Vaizga”. Savukārt pārējie 10% pieder Lietuvas uzņēmumam “Joruna UAB”

Savukārt SIA “Pirmas” dibināta 2013.gadā. Uzņēmums ir degvielas vairumtirgotājs, kas sniedz arī loģistikas, transportēšanas un degvielas rezervuāru iznomāšanas pakalpojumus. Tā dalībnieki ir UAB “Vaizga”, kurai pieder 60% uzņēmuma kapitāldaļu, kā arī ar degvielas tirdzniecību saistītā UAB “Jorūna”, kurai pieder 20% SIA “Pirmas” kapitāldaļu. Atlikušie 20% kapitāldaļu pieder Lietuvas pilsonim Jurgis Polujanskas.

2018. gadā gadā SIA “Pirmas” palielināja apgrozījumu līdz 207,895 miljoniem eiro, bet uzņēmuma peļņa bija 2,071 miljons eiro. Uzņēmums nodarbināja vidēji 79 darbiniekus. Tā nodokļu maksājumi valsts budžetā veidoja 92 miljonus eiro.

Savukārt AS “VIADA Baltija” apgrozījums pērn pieauga līdz 165,541 miljonam eiro un tā peļņa bija 262 tūkstoši eiro. Uzņēmums nodarbināja 540 darbiniekus, tā kopējie maksājumi valsts budžetā bija 4,158 miljoni eiro.