Pēc īpašnieku maiņas, mainās arī "SCHWENK Latvija" vadība

12.09.2019 10:06:00

Cementa un transportbetona ražotāja SIA “SCHWENK Latvija” (iepriekš zināms kā SIA “Cemex) vadībā notikušas izmaiņas - līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Jegors Golubevs kļuvis par valdes locekli, savukārt par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju iecelts Reinhold Schneider, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Uzņēmumā arī iecelts jauns valdes loceklis - Tobias Konzmann. Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 10.septembrī. 

Jegors Golubevs par SIA "SCHWENK Latvija" valdes priekšsēdētāju tika iecelts šī gada janvārī, līdz tam kopš 2013.gada bijis uzņēmuma valdes loceklis. Savukārt šī gada februārī "Cemex" grupa, kas bija iepriekšējais uzņēmuma īpašnieks, paziņoja, ka pārdos aktīvus Baltijā un Ziemeļvalstīs vācu būvmateriālu ražotāja uzņēmumu grupai “Schwenk”. Pēc īpašnieku maiņas, mainījās arī uzņēmuma nosaukums.

SIA “SCHWENK Latvija” valdē turpina darboties valdes locekļi Evita Goša, Māris Gruzniņš, Linda Šedlere un Jaroslaw Krzysztof Sawecki. 

SIA “SCHWENK Latvija” pamatkapitāls ir 288 000 000 eiro. 2018.gadā uzņēmuma apgrozījums pieauga līdz 86,924 miljoniem eiro un tas strādāja ar tīro peļņu, kas sasniedza 5,947 miljonus eiro. Uzņēmums pērn nodarbināja vidēji 363 darbiniekus.