Rietumu bankas līdzīpašnieks ieķīlājis tam piederošās “outlet” veikalu pilsētas attīstītāja daļas

16.09.2019 06:07:00

Pagājušajā nedēļā reģistrēta komercķīla, ar kuru "Rietumu bankas" līdzīpašniekam Leonidam Esterkinam piederošā kompānija SIA "Esterkin Family Investments" ieķīlājusi tai piederošās daļas uzņēmumā SIA “Outletico”, kas Piņķos iecerējis uzbūvēt “outlet” veikalu pilsētu "Via Jurmala Designer Outlet Village”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 47,040 miljoni eiro, un tā ir lielākā pagājušajā nedēļā reģistrētā komercķīla. Komercķīlas devējs ir SIA "Esterkin Family Investments", ņēmējs - AS “Rietumu Banka”, bet parādnieks ir SIA “Outletico”. Komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no 2017.gadā noslēgta kredīta līguma. 

Komercķīla reģistrēta 13.septembrī. Līdz ar jaunās ķīlas reģistrāciju, dzēsta iepriekš 2017.gada novembrī reģistrēta komercķīla, ar kuru arī bija ieķīlātas SIA "Outletico" daļas.

SIA “Outletico” ir ieplānojusi Piņķos uzbūvēt tirdzniecības kompleksu, kurā plānotas telpas aptuveni 100 veikaliem, kā arī restorāniem un kafejnīcām. Uzņēmums dibināts 2016.gadā, tā lielākais īpašnieks ar 54,25% kapitāldaļu ir SIA "Esterkin Family Investments", 39% daļu īpašnieks ir Andrejs Dozorcevs, pārējās kapitāldaļas pieder vairākām privātpersonām un uzņēmumiem. 

2018.gadā SIA “Outletico” nebija apgrozījuma, taču uzņēmumam bijuši izdevumi, un tādējādi tas strādājis ar zaudējumiem 607 tūkstošu eiro apmērā. Uzņēmums nodarbināja piecus darbiniekus.

Savukārt SIA "Esterkin Family Investments" ir holdingkompānija, kurai cita starpā pieder 33,12% no AS “Rietumu Banka” akcijām. 2018.gadā SIA "Esterkin Family Investments" apgrozījums bija 4,272 miljoni eiro, bet tās peļņa bija 5,760 miljoni eiro. Uzņēmums nodarbināja divus darbiniekus.