Lielo būvkompāniju dibinātāju dēli reģistrējuši jaunus uzņēmumus

30.09.2019 06:56:00

Divu lielo būvkompāniju dibinātāju dēli - Rihards Rāvis un Vadims Milovs pagājušajā nedēļā reģistrējuši jaunus uzņēmumus, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Rihards Rāvis nodibinājis uzņēmumu SIA “Skonto Group” ar pamatkapitālu 10 000 eiro. Rāvis ir vienīgais uzņēmuma dalībnieks. SIA “Skonto Group” valdē iecelti trīs valdes locekļi - Raimonds Freimanis, Edgars Godmanis un Dmitrijs Soldatenko. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīgā, Emiļa Melngaiļa iela 1A, kur reģistrēti arī citi “Skonto” grupas uzņēmumi. SIA “Skonto Group” ierakstīta uzņēmumu reģistrā 24.septembrī.

Rihards Rāvis šogad jūlijā pārņēma "Skonto" grupas uzņēmumu vadību no sava tēva, “Skonto” dibinātāja un vadītāja Gunta Rāvja. “Lursoft” izziņa liecina, ka Rihards Rāvis šobrīd ir patiesais labuma guvējs 74 uzņēmumiem.

Savukārt Vadims Milovs, LNK grupas dibinātāja Aleksandra Milova dēls, reģistrējis uzņēmumu SIA “LNK Solutions”. Tā pamatkapitāls ir 5000 eiro, vienīgais valdes loceklis - pats Vadims Milovs, kurš ir arī vienīgais uzņēmuma dalībnieks. 

Arī SIA “LNK Solutions” ierakstīts komercreģistrā 24.septembrī. “Lursoft” izziņa liecina, ka jaundibinātais uzņēmums ir vienīgais, kurā Vadims Milovs ir īpašnieks un patiesais labuma guvējs. Taču viņš ieņem padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu uzņēmumos SIA “LNK (Latvijas Novitātes Komplekss) un tās meitas uzņēmumos  SIA “LNK Properties”, SIA “LNK Industries”, un AS “Latvijas Tilti”.

Vairākas lielās būvkompānijas pēdējo mēnešu laikā nonākušas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un Konkurences padomes uzmanības lokā.

Šī gada jūlija sākumā KNAB darbinieki aizturēja Gunti Rāvi un bijušo SIA “Skonto Būve” padomes locekli Ivaru Milleru kriminālprocesā, kas saistīts ar iespējamu kukuļošanu Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra topošās Rakstu mājas būvniecības procesā. Šajā kriminālprocesā tika aizturēta arī Rīgas domes deputāte, tā brīža Latvijas universitātes rektora vietniece Baiba Broka. 

Augustā KNAB pabeidza izmeklēšanu un lūdza apsūdzēt astoņas personas, tostarp vairākus uzņēmuma SIA “LNK Industries” pārstāvjus saistībā ar pārkāpumiem Salu tilta renovācijas darbu iepirkumos.

Savukārt šogad septembrī KNAB veica kratīšanas un aizturēja vairākas personas kriminālprocesā par kukuļņemšanu un kukuļdošanu lielā apmērā. Paralēli KNAB Konkurences padome izmeklē iespējamu aizliegtu vienošanos starp būvniekiem.