“Scandagra Latvia” pērn strādājusi ar zaudējumiem 906 tūkstošu eiro apmērā

03.10.2019 06:45:00

Graudu, sēklu un minerālmēslu vairumtirgotājs SIA “Scandagra Latvia” 2018. gadā saglabājis apgrozījumu iepriekšējā gada līmenī, tam sasniedzot 73,699 miljonus eiro, taču uzņēmums strādājis ar zaudējumiem, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

SIA “Scandagra Latvia” gada pārskatā norāda, ka uzņēmuma apgrozījuma rādītājs vērtējams kā apmierinošs rezultāts, ņemot vērā skarbos augšanas apstākļus un sausumu pagājušajā sezonā, kā dēļ graudu tirgus kopumā ievērojami samazinājās. Vienlaikus gan uzņēmuma vadība atzīmē, ka plānotie pārdošanas apjomi netika sasniegti. 

Gada pārskats liecina, ka  SIA “Scandagra Latvia” ieņēmumi no graudu, rapša un sēklu pārdošanas 2018. gadā bija 51,100 miljoni eiro (pieaugums par 3,6%, salīdzinot ar 2017. gadu), savukārt ieņēmumi no augu aizsardzības līdzekļu, minerālmēslu un kaļķa pārdošanas veidoja 22,600 miljonus eiro (samazinājums par 7,5%).

Pārdodot produkciju Latvijā, gūti ieņēmumi 67% apmērā no apgrozījuma, savukārt pārējie ieņēmumi gūti realizējot produkciju citās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Savukārt zaudējumi uzņēmumam radušies dēļ ievērojamiem uzkrājumiem atsevišķiem debitoru parādiem. “Līdz ar nelabvēlīgajiem laika apstākļiem un krasi samazinātu ražu, bija pamatotas šaubas par atsevišķu klientu nākotnes darbību un maksātspēju,” sacīts  SIA “Scandagra Latvia” gada pārskatā.

SIA “Scandagra Latvia” pagājušajā gadā nodarbināja 59 darbiniekus, saglabājot darbinieku skaitu iepriekšējā gada līmenī. 

Šogad uzņēmums plāno pabeigt attīstības projektu Elejā, lai varētu palielināt noliktavas pārkraušanas jaundas un darbības efektivitāti, kā arī lai nodrošinātu struktūrvienības darbību atbilstoši visām vides prasībām.

2017. gadā SIA “Scandagra Latvia” apgrozījums bija 73,752 miljoni eiro, bet uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 582 tūkstoši eiro.

SIA “Scandagra Latvia” reģistrēta 2009. gadā, un uzņēmums nodarbojas ar zemniekiem nepieciešamo preču tirdzniecību, kā arī graudu pirkšanu un pārdošanu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētā “Scandagra Group AB”.