AS “Jaunpils pienotava” un kooperatīvam “Piena ceļš” izmaiņas valdē

05.12.2019 08:44:00

Vakar AS “Jaunpils pienotava” valdes locekļa amatu atstājis Raimonds Misa. Līdz ar šīm izmaiņām uzņēmuma valde turpina darbu vienas amatpersonas sastāvā – valdes priekšsēdētāja amatu piena pārstrādes uzņēmumā turpina ieņemt Viesturs Krilovs. Pēc Lursoft datiem, viņš valdes priekšsēdētāja amatu uzņēmumā ieņem kopš 2014.gada.

Izziņā pieejamā informācija liecina, ka AS “Jaunpils pienotava” īpašnieks ir Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “Piena ceļš”. Arī minētā lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīva valdē vakar notikušas izmaiņas – no valdes priekšsēdētāja amats atcelts līdzšinējais AS “Jaunpils pienotava” valdes loceklis Raimonds Misa, viņa vietā par kooperatīva valdes priekšsēdētāju ieceļot Māri Pīķi.

Iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka AS “Jaunpils pienotava” aizvadītajā pārskata gadā par 12% palielināja pārstrādātā piena daudzumu, savukārt apgrozījums, attiecinot pret 2017.gadu, audzis par 7%. Pagājušajā gadā AS “Jaunpils pienotava” apgrozīja 12,34 milj.EUR un pēc nodokļu nomaksas nopelnīja 391,69 tūkst.EUR. Uzņēmumā pērn bija nodarbināti 136 darbinieki.

2019.gadā AS “Jaunpils pienotava” iecerējusi par aptuveni 8% palielināt gan apgrozījumu, gan saražotās produkcijas daudzumu un pārstrādātā piena daudzumu. Šogad arī plānots uzlabot ražošanas efektivitāti, panākot mazākas izmaksas uz saražoto tonnu.