Valmiermuižas alum izmaiņas valdē

23.12.2019 08:38:00

Aizvadītajā nedēļā izmaiņas reģistrētas SIA “Valmiermuižas alus” valdes sastāvā, liecina Klientu Portfeļa monitorings. No valdes locekļa amata 20.decembrī atcelts Gints Matisons un viņa vietā stājies Rihards Trumpe. Bez jaunieceltā valdes locekļa alus ražošanas uzņēmuma valdē turpina darbu arī viens no SIA “Valmiermuižas alus” patiesajiem labuma guvējiem – Aigars Ruņģis. Pastarpināti caur SIA “Valmiermuižas ieguldījumu Fonds” daļām Aigaram Ruņģim pieder 60% SIA “Valmiermuižas alus”.

Lursoft pieejamie dati liecina, ka līdz ar izmaiņām SIA “Valmiermuižas alus”, izmaiņas reģistrētas arī SIA “Valmiermuižas Pils” valdē, kur arī līdzšinējo valdes locekli Gintu Matisonu aizstājis Rihards Trumpe.

Iepriekš Rihards Trumpe nav ieņēmis amatus Latvijā reģistrētu uzņēmumu valdēs vai padomēs, tāpat arī jaunieceltais valdes loceklis nav neviena uzņēmuma dalībnieks vai arī patiesais labuma guvējs.

Pagājušajā gadā alus darītavas SIA “Valmiermuižas alus” apgrozījums audzis par 17%, savukārt izbrūvētā un pārdotā alus apjoms – par 7,7%, bet bezalkoholisko dzērienu pārdošanas apjoms – par 23%. Iesniegtais gada pārskats liecina, ka 2018.gadā SIA “Valmiermuižas alus” apgrozīja 5,37 milj.EUR un nopelnīja 168,17 tūkst.EUR. 5% no pagājušajā gada apgrozījuma veidojis eksports uz Igauniju, Lietuvu, Somiju, Zviedriju, Šveici, Dāniju un Īriju.