“Aloja-Starkelsen” laika periodā no 2018.gada septembra līdz 2019.gada augusta beigām apgrozījis 8,14 milj.EUR

03.01.2020 08:47:00

Lursoft esošā informācija rāda, ka gada pārskatu par laika posmu no 2018.gada 1.septembra līdz 2019.gada 31.augustam iesniedzis kartupeļu cietes ražotājs SIA “Aloja-Starkelsen”.

Aizvadītajā pārskata gadā uzņēmums turpināja tuvoties savam mērķim kļūt par vadošo bioloģiskās kartupeļu cietes ražotāju pasaulē un, paplašinot bioloģisko pārtikas izejvielu klāstu, kļūt par vadošo bioloģisko funkcionālo pārtikas izejvielu ražotāju Eiropā. Kā teikts iesniegtajā pārskatā, bioloģiskās lauksaimniecības attīstība Latvijā un citās Baltijas valstīs ļāva SIA “Aloja-Starkelsen” sasniegt bioloģiskās lauksaimniecības izejvielu iepirkuma apjomus, kas nodrošināja ražošanas plāna izpildi.

Laika periodā no 2018.gada 1.septembra līdz 2019.gada 31.augustam SIA “Aloja-Starkelsen” apgrozīja 8,14 milj.EUR un nopelnīja 59 tūkst.EUR. Attiecinot pret gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums sarucis par 1,7%.

Pozitīvu rezultātu uzņēmumam nesusi sadarbības modeļa pilnveidošana ar galvenajiem piegādātājiem, kas ir gan bioloģiskās lauksaimniecības, gan integrētās lauksaimniecības uzņēmumi. Gada pārskatā teikts, ka gan cietes kartupeļu, gan zirņu un lauku pupu pēc līgumiem izaudzētais daudzums ir kļuvis daudz prognozējamāks un turpina palielināties.

SIA “Aloja-Starkelsen” lielākais kapitāldaļu turētājs ir Sveriges Starkelseproducenter.