Jēkabpils uzņēmumam “KARA V” uzsākts tiesiskās aizsardzības process

24.02.2020 07:00:00

Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka 19.februārī Zemgales rajona tiesa ierosinājusi kokapstrādes uzņēmuma SIA “KARA V” tiesiskās aizsardzības procesu.

Lursoft izziņā esošā informācija rāda, ka SIA “KARA V” uz š.g. 7.februāri bija izveidojies 25,8 tūkst.EUR liels nodokļu parāds un VID Nodokļu parādu piedziņas pārvalde uzņēmumam piemērojusi arī divus nodrošinājumus, liedzot reģistrēt komercķīlas, tās pārreģistrēt, pārjaunot un grozīt.

Jānorāda, ka uzņēmumam ir reģistrētas trīs komercķīlas, no kurām pēdējā – pagājušā gada oktobrī. Tajā ķīlas devējs ir SIA “RV TimbeR”, bet SIA “KARA V” – parādnieks.

Laika periodā no 2017.gada 16.okotobra līdz 2018.gada 12.februārim VID veica SIA “KARA V” nodokļu auditu, tā rezultātā aprēķinot 62,12 tūkst.EUR lielu uzņēmumu ienākuma nodokļa parādu, 18,64 tūks.EUR soda naudu un 4,81 tūkst.EUR nokavējuma naudu. Uzņēmums audita rezultātiem nepiekrita un tos apstrīdēja, bet VID tos atstāja bez grozījumiem, pagarinot audita rezultātā aprēķinātās summas samaksas termiņu līdz 2023.gada vidum.

Sergejam Volkovam piederošais SIA “KARA V” savā gada pārskatā ziņo, ka 2018.gadā tas darīja visu iespējamo, lai nepieļautu kopējo kreditoru saistību apjoma palielināšanos – tika atmaksāti aizdevumi kredītiestādēm un līzinga kompānijām par kopējo summu 50,43 tūkst.EUR, savukārt uzkrāto saistību un uzkrājumu apjoms samazināts par 19,9 tūkst.EUR. Pārskatā teikts, ka palielinājās uzņēmuma īstermiņa kreditoru saistību apjoms par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem. Lai gan SIA “KARA V” izdevās noturēt realizācijas apjomus un pēdējos gada pārskata mēnešos arī samazināt produkcijas pašizmaksu, nelielā peļņa šajos mēnešos nespēja segt 2.ceturksnī radušos zaudējumus.

2018.gadā SIA “KARA V” apgrozīja 2,51 milj.EUR un gadu pabeidza ar 19,96 tūkst.EUR peļņu.

SIA “KARA V” 2018.gadā bija 17. lielākais uzņēmums Jēkabpilī.