Par Baltcom jauno īpašnieku kļuvis mobilo sakaru operators BITE Latvija

03.03.2020 09:19:00

Vakar, 2.martā, Uzņēmumu reģistrā reģistrētas izmaiņas SIA “Baltcom” dalībniekos, ziņo Lursoft Klientu portfeļa monitorings.

Par uzņēmuma kapitāldaļu turētāju kļuvusi SIA “BITE Latvija”. Iepriekš tā dalībnieks bijis Luksemburgā reģistrētais RPAX ONE S.A. Kā liecina Lursoft pieejamie dati, SIA “BITE Latvija” vēl bez SIA “Baltcom” pieder arī SIA “Centuria”, SIA “Latnet”, SIA “UNISTARS” un SIA “TeleTower” kapitāldaļas.

Telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēju SIA “Baltcom” 1991.gadā reģistrējusi ASV kompānija INTEGRATION COMMUNICATIONS INTERNATIONAL, INC. un bezpeļņas organizācija VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs.

2018.gadā SIA “Baltcom” turpināja platjoslas tīkla modernizāciju, palielināja optiskā tīkla pārklājumu, kā arī paplašināja televīzijas pakalpojumu piegādi, izmantojot optiskās infrastruktūras priekšrocības.

2018.gadā uzņēmums apgrozīja 17,10 milj.EUR un gadu noslēdza ar 1,91 milj.EUR zaudējumiem. Ar zaudējumiem uzņēmums strādājis jau kopš 2014.gada.

Līdz ar SIA “Baltcom” dalībnieku maiņu, uzņēmums arī reģistrējis ziņas par patieso labuma guvēju, norādot, ka tas caur vairāku Nīderlandē un Kaimanu salās reģistrētu uzņēmumu ķēdi ir Nelson Jonathan Milton. Pēc Lursoft datiem, minētā persona Latvijā kā patiesais labuma guvējs reģistrēts kopumā 11 uzņēmumos.