Rīgas Kartei jauna valde

04.03.2020 08:15:00

Vakar nomainījusies SIA “Rīgas Karte” valde, liecina Lursoft informācija.

Par uzņēmuma jauno valdes priekšsēdētāju iecelta “Conduent” finanšu direktore Francijā Katrīna Gaurāna (Katherine Gauran), savukārt valdes locekļu pienākumus sākušas pildīt uzņēmuma juriste un personas datu aizsardzības speciāliste Jeļena Loiteršteine un Diāna Šmite, kura iepriekš ir strādājusi par Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora vietnieci. Līdz ar jauno amatpersonu iecelšanu, amatus zaudējušas SIA “Rīgas Karte” līdzšinējās amatpersonas – Jānis Meirāns, Eric Francois Morizur un Pāvels Tulovskis.

SIA “Rīgas karte” dibināta 2007.gadā un ir izveidojusi un uztur Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu. Uzņēmuma dalībnieki ir Rīgas satiksme un Francijā reģistrētais Conduent Business Solutions.

Klientu Portfelis izpētījis, ka 2018.gadā SIA “Rīgas karte” apgrozīja 22,56 milj.EUR (+4,60%, salīdzinot ar 2017.gadu) un nopelnīja 6,12 milj.EUR (+49,07%). Pēc vadības teiktā, tīrā peļņa pieauga gan augstāku ieņēmumu, gan izmaksu samazināšanas rezultātā. Analizējot SIA “Rīgas karte” apgrozījuma struktūru, redzams, ka 16,25 milj.EUR uzņēmums saņēmis ienākumos no e-biļetes sistēmas uzturēšanas un ar to saistītajiem pakalpojumiem, 5,96 milj.EUR veidojuši ienākumi no komisijas maksas, 0,27 milj.EUR – ienākumi no skolēnu ēdināšanas sistēmas uzturēšanas un ar to saistītajiem pakalpojumiem. Uzņēmums guvis ieņēmums arī no biļešu tirdzniecības automātu uzstādīšanas un vietas nomas, kā arī no viedkaršu realizācijas.