SIA “Agro Iecava” aizvadītajā gadā pārdevis 14 749 MWh elektroenerģijas

11.03.2020 09:08:00

Elektroenerģijas ražotājs SIA “Agro Iecava” aizvadītajā gadā obligātā iepirkuma ietvaros pārdevis AS “Enerģijas publiskais tirgotājs” 14 749 MWh elektroenerģijas, kas ir nedaudz mazāk nekā iepriekšējā gadā, un uzņēmums obligātā iepirkuma apjomu izpildījis 96% apmērā. Papildus elektroenerģijai, SIA “Agro Iecava” arī pašvaldības siltumapgādes uzņēmumam pārdevis 8 763 MWh siltumenerģijas.

Nedaudz vairāk nekā pusi no visām ražošanai nepieciešamajām izejvielām SIA “Agro Iecava” piegādāja tā mātes uzņēmums SIA “Anaerobic holding”, kura pamatdarbība ir lauksaimniecība. Tāpat ražošanas procesā tika utilizēti dažādi bioloģiskie atkritumi  - notekūdeņu attīrīšanas dūņas, putnu mēsli un virca.

SIA “Agro Iecava” 2019.gadā apgrozīja 3,06 milj.EUR, kas ir par 5,34% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt tā peļņa pēc nodokļu nomaksas palielinājās līdz 423,96 tūkst.EUR.

2020.gadā SIA “Agro Iecava” plāno veikt ieguldījumus efektīvākas siltumenerģijas izmantošanas iekārtās. Projekta mērķis ir efektīva siltumenerģijas izmantošana vasaras mēnešos, kad pašvaldības siltumapgādes uzņēmuma pieprasījums pēc siltumenerģijas ir neliels.

SIA “Agro Iecava” patiesais labuma guvējs ir Nils Aleksa, kuram reģistrētas daļas 11 uzņēmumos, savukārt kā patiesais labuma guvējs uzņēmums norādīts 13 uzņēmumiem.