Tūrisma aģentūrai “Astra Tūre” pērn apgrozījums kritums

13.03.2020 06:37:00

Tūrisma aģentūra SIA “Astra Tūre” ziņo, ka pagājušajā gadā tās apgrozījums sarucis par 16,28%, samazinoties līdz 2,31 milj.EUR. Uzņēmumu peļņa pēc nodokļu nomaksas 2019.gadā bijusi 1,80 tūkst.EUR.

Iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka 2019.gadā SIA “Astra Tūre” ieguldījusi līdzekļus uzņēmuma attīstībā un reklāmā, kā arī veikti ieguldījumi, lai uzlabotu uzņēmuma interneta lapu un produkta tirdzniecības veicināšanu caur internetu.

Svetlanai un Aleksandram Boļšakoviem un Vitautam Aleņčikam piederošā SIA “Astra Tūre” 2019.gadā nodarbināja 9 darbiniekus.

Tiesa, runājot par situāciju 2020.gadā, SIA “Astra Tūre” vadītājs norāda, ka koronavīrusa Covid-19 saistībā situācija tūrisma sfērā ir kritiski pasliktinājusies. “Pieprasījums pēc ceļojumu un aviobiļešu rezervēšanas ir strauji samazinājies. Pie tam, klienti masveidā atteikušies no agrāk pasūtītiem un apmaksātiem pakalpojumiem, līdz ar to uzņēmuma ekonomiskie rādītāji ir strauji samazinājušies,” saka A. Boļšakovs.

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro atzinis, ka jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības ietekmē tūrisma nozarē vērojams kritums jau par 90%. “Pirms divām nedēļām runa bija par 30% kritumu, šodien nozare runā par 90% kritumu,” Latvijas Radio raidījumam “Krustpunktā” teicis ministrs.