Metāllūžņu iepircēja METALEKSPO apgrozījums sasniedzis 30,65 milj.EUR

17.03.2020 15:16:00

Jaunāko gada pārskatu iesniedzis SIA “METALEKSPO”, kura pamatdarbība saistīta ar metāllūžņu iepirkšanu, šķirošanu, apstrādi, pārstrādi un granulāta ražošanu, kā arī pārstrādāto metāllūžņu un gatavās produkcijas pārdošanu Latvijā, Eiropas Savienības un trešajās valstīs.

SIA “METALEKSPO” apgrozījums 2019.gadā palielinājies par 13%, kas bijis lielāks pieaugums nekā iepriekš plānots. Kā skaidrojusi uzņēmuma vadība, pieaugumu veicināja labvēlīgi tirgus apstākļi un kabeļu pārstrādes apjoma palielināšanās. Uzņēmums pērn apgrozīja 30,65 milj.EUR un tā peļņa pēc nodokļu nomaksas palielinājās līdz 1,03 milj.EUR. Gada pārskatā teikts, ka SIA “METALEKSPO” pagājušajā gadā nodarbināja 27 strādājošos.

2019.gadā SIA “METALEKSPO” pabeidza biroja būvniecību, ieguldīja infrastruktūras uzlabošanā, izbūvējot mūsdienīgas metāllūžņu uzglabāšanas ailes. Tāpat arī turpināta veiksmīga sadarbība ar esošajiem sadarbības partneriem un piesaistīti jaunu.

Šogad SIA “METALEKSPO” plāno saglabāt apgrozījumu iepriekšējā gada līmenī, pievēršot uzmanību uzņēmuma efektivitātei un rentabilitātes rādītājiem, lai to palielināti 3-6% robežās. 2020.gadā paredzēts ieguldīt arī ražošanas iekārtās un uzbūvēt saimniecības ēku, lai pabeigtu metāllūžņu pārstrādes kompleksa ar biroja ēku būvniecības darbus un nodotu ekspluatācijā.

SIA “METALEKSPO” vienīgais dalībnieks ir Deniss Uļjanovs, kurš ir arī patiesais labuma guvējs un tiešais vai arī pastarpinātais dalībnieks vēl trīs uzņēmumos – SIA “EcoLead”, SIA “DUAL INVESTMENTS”, SIA “SANEKSS STOCK”.