“Pure Chocolate” 2019.gadā turpinājis strādāt ar zaudējumiem

07.04.2020 06:27:00

Šokolādes izstrādājumu ražotājs SIA “Pure Chocolate” trešo gadu strādājis ar pozitīvu EBITDA, tam 2019.gadā sasniedzot 353 tūkst.EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma kopējais apgrozījums pieauga par 21%, sasniedzot 3,80 milj.EUR. Apgrozījums vietējā tirgū pieauga par 8%, bet eksporta tirgos par 32%.

2019.gadā SIA “Pure Chocolate” turpināja esošās un uzsāka jaunas sadarbības ar ievērojamiem tirdzniecības partneriem Vācijā, ASV, Japānā, Ķīnā un Korejā.

Pagājušajā gadā uzņēmuma ražotnes tika sertificētas un atzītas par atbilstošām “Global Standard for Food Safety, BRC” prasībām, saņemot augstāko A līmeņa novērtējumu.

Sākot ar 2020.gada martu, kad izplatījusies Covid-19 pandēmija, SIA “Pure Chocolate” saskaras ar apgrozījuma kritumu Baltijā un eksporta tirgos, kurus smagi skārusi koronavīrusa izraisītā krīze. Apstājies apgrozījums no HoReCa un tūrisma segmenta klientiem, kā arī krities pieprasījums pēc dāvanu segmenta produkcijas. SIA “Pure Chocolate” uzskata, ka spēs pārvarēt ārkārtējo situācija ar izmaksu pārskatīšanu un samazināšanu līdz brīdim, kad beigsies krīzes ietekme, atbalsta mehānismu no Altum aizdevuma formā, lai varētu pārstrukturizēt darbību un uzturēt nepārtrauktu darbību līdz eksporta klientu pasūtījumu izpildei gada otrajā pusē. “Tomēr šis secinājums balstās uz informāciju, kas ir pieejama finanšu pārskata parakstīšanas brīdī, un turpmāko notikumu ietekme uz uzņēmuma darbību nākotnē var atšķirties no vadības pašreizējā izvērtējuma,” teikts SIA “Pure Chocolate” vadības ziņojumā.

Jānorāda, ka 2019.gadu SIA “Pure Chocolate” noslēdzis ar 228,71 tūkst.EUR zaudējumiem. Ar zaudējumiem uzņēmums strādā jau kopš 2015.gada.

Kā rāda Lursoft informācija, š.g. 7.aprīlī SIA “Pure Chocolate” reģistrēts 18,22 tūkst.EUR liels nodokļu parāds.

SIA “Pure Chocolate” patiesais labuma guvējs ir Aivars Žimants.