Tērauda un ritošā sastāva izstrādājumu tirgotājam SIGMEN komercķīla par 1,05 milj.EUR

07.04.2020 06:44:00

Klientu Portfeļa monitorings informē, ka vakar, 6.aprīlī, reģistrēta jauna komercķīla tērauda un ritošā sastāva izstrādājumu tirgotājam SIA “SIGMEN”. Dati rāda, ka komercķīlas nodrošinātā maksājuma maksimālā summa ir 1,05 milj.EUR un par labu AS “Luminor Bank” uzņēmums ieķīlājis krājumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Ar komercķīlu nodrošināti visi AS “Luminor Bank” prasījumi pret SIA “SIGMEN”, kas izriet no noslēgtā kredītlīnijas līguma, visiem tā grozījumiem un pārjaunojumiem.

Tērauda un ritošā sastāva izstrādājumu dzelzceļa un tramvaju vajadzībām vairumtirgotājs SIA “SIGMEN” savā iesniegtajā pārskatā ziņo, ka tā apgrozījums 2019.gadā samazinājies par 4,10 milj. EUR jeb 12,41%, bet peļņa kritusies par 11%, noslīdot līdz 1,43 milj.EUR.

Pagājušajā gadā SIA “SIGMEN” uzvarējis divos publiskā iepirkuma konkursos, abos gadījumos pasūtītājs bijis VAS “Latvijas dzelzceļš” un to kopējā līgumcena bijusi 4,73 milj.EUR.

Iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka pagājušajā gadā SIA “SIGMEN” nodibinājis jaunu uzņēmumu Igaunijā OU “SRTS”.

SIA “SIGMEN” dalībnieki ir SIA “Irida-I” (55%), Aleksandrs Maksimovs (35%), Aleksandrs Klokovs (3%), Toms Keirāns (3%) un Ģirts Kaļķis (4%).