Rotaļlietu tirgotājam “Anvol” 2019.gads bijis mazāk veiksmīgs nekā 2018.gads

16.04.2020 06:23:00

Rotaļlietu tirgotājam SIA “Anvol” 2019.gads bijis mazāk veiksmīgs nekā 2018.gads. Iesniegtais gada pārskats rāda, ka pērn tirgotāja apgrozījums samazinājies par 5,06%, noslīdot līdz 7,99 milj.EUR.

2019.gadā SIA “Anvol” atvēris jaunu veiklu “XS Rotaļlietas” izklaides un iepirkšanās centrā “Akropole” un paplašināts veikals “XS Rotaļlietas” tirdzniecības centrā “Spice”, savukārt tirdzniecības vieta Jelgavā slēgta.

2019.gadu SIA “Anvol” noslēdza 96,60 tūkst.EUR peļņu, kas ir teju trīs reizes mazāka nekā gadu iepriekš.

Šogad SIA “Anvol” paredzējis palielināt apgrozījumus, atverot jaunus veikalus, paplašinot tirdzniecības vietas un preču sortimentu. Tiesa, koronavīrusa izplatības ierobežošanas rezultātā uzņēmuma darbība šobrīd ir apgrūtināta un tas izjūt strauju apgrozījuma kritumu, kā arī naudas plūsmas ierobežojumus. SIA “Anvol” vadība uzskata, ka uzņēmums spēs pārvarēt ārkārtējo situāciju, samazinot darba stundas, lai saglabātu esošos darbiniekus un tādā veidā samazinātu darba algu izmaksas un nodrošinot darbiniekiem iespēju nezaudēt ienākumus pilnībā. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka pērn uzņēmumā bija nodarbināti 94 darbinieki.

Tāpat arī uzņēmums vērsies VID, lūdzot nepiemērot sankcijas gadījumā, ja tiks kavēta nodokļu samaksa. Pagājušajā gadā VID administrētajos nodokļos tirgotājs samaksāja 1,84 milj.EUR.

Dati rāda, ka rotaļlietu tirdzniecības uzņēmuma SIA “Avol” īpašnieki ir Svetlana Moskalenko, Stanislavs Nemko un Sergejs Sevtsovs.