Air Baltic Corporation padomē izmaiņas. To atstājis Kaspars Briškens, padomes locekļa amatā iecelts Toms Siliņš

22.04.2020 06:32:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka vakar reģistrētas izmaiņas AS “Air Baltic Corporation” padomē. No uzņēmuma padomes priekšsēdētāja vietnieka amata atcelts Kaspars Briškens un viņa vietā iecelts līdzšinējais padomes loceklis  Kaspars Āboliņš, savukārt par padomes locekli iecelts Toms Siliņš.

Lursoft dati rāda, ka AS “Air Baltic Corporation” padomes priekšsēdētāja vietu turpina ieņemt Nikolajs Sigurds Bulmanis, savukārt padomes locekļa – Lars Thuesen.

Izziņā esošā informācija rāda, ka bez padomes locekļa amata AS “Air Baltic Corporation” Toms Siliņš ir arī valdes loceklis uzņēmumiem SIA “TROEX” (2018.gada apgrozījums – 58,97 tūkst.EUR), SIA “EcoFamilyWeb.com” (2018.gadā nav gūti ieņēmumi no saimnieciskās darbības), SIA “Eventus grupa” (71,89 tūkst.EUR apgrozījums 2018.gadā) un sev piederošajā SIA “Fox Capital” (2018.gadā nav gūti ieņēmumi no saimnieciskās darbības.

Savulaik Toms Siliņš bijis AS “Swedbank Atklātais Pensiju Fonds” padomes priekšsēdētājs un AS “Swedbank” padomes priekšsēdētāja vietnieks, tāpat arī darbojies Ārvalstu investoru padomē Latvijā.

AS “Air Baltic Corporation”, balstoties uz VID pieejamo informāciju, 2019.gadā nodokļos samaksāja 18,21 milj.EUR, savukārt šobrīd uzņēmuma nodokļa parāds sasniedzis 839,35 tūkst.EUR. Š.g. 9.aprīlī atbalstīta uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale  termiņos vai arī atlikšana uz laiku līdz trīs gadiem.