Mobilās mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtas Liepājas reģionālajai slimnīcai piegādās SIA “Arbor Medical Korporācija”

27.04.2020 06:43:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka publicēts paziņojums SIA “Liepājas reģionālā slimnīca” publiskā iepirkuma konkursā par divu mobilu mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtu piegādi slimnīcas vajadzībām. Ar 36 tūkst.EUR kopējo līgumcenu konkursā par uzvarētāju pasludināts SIA “Arbor Medical Korporācija”.

Mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtas ir vitāli nepieciešamas Covid-19 vīrusa ārstniecībā. Iepirkuma izsludināšanas brīdī bija paredzēts, ka slimnīcai būs nepieciešamas divas mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtas, taču, ņemot vērā vīrusa izplatību, lai nodrošinātu ārstniecības procesu, nolemts, ka tomēr nepieciešamas četras iekārtas.

Līgumā par mobilo mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtu iegādi  teikts, ka SIA “Liepājas reģionālā slimnīca” no SIA “Arbor Medical Korporācija” par 72 tūkst.EUR (+ 15,12 tūkst.EUR PVN) iegādājusies 4 Hamilton Medical AG mobilās mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtas Hamilton T-1. Viena iekārta konkura uzvarētājam jāpiegādā un jāuzstāda 14 dienu laikā, otra – 30 dienu laikā, bet vēl divas – 90 kalendāro dienu laikā. Slimnīcas iegādātās mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtas paredzētas gan bērnu, gan arī pieaugušo ventilēšanai.

SIA “Arbor Medical Korporācija” reģistrēta 2001.gadā un pieder Dacei Rārfelderei (91,67%) un Maijai Grigānei (8,33%). Pērn uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 4,08 milj.EUR. Balstoties uz VID sniegto informāciju, 2019.gadā SIA “Arbor Medical Korporācija” bija nodarbināti 66 darbinieki.