Baltstor apgrozījums 2019.gadā audzis līdz 44,79 milj.EUR

28.04.2020 07:05:00

Latvijas mazumtirgotāju kooperācija SIA “Baltstor”, kas apvieno 98 mazumtirdzniecības uzņēmumus, 2019.gadā palielināja savu sadarbības partneru skaitu par 6 uzņēmumiem un 11 tirdzniecības vietām.

2019.gadā SIA “Baltstor” būtiski palielinājis sadarbības partneriem gan importa, gan vietējo ražotāju preču piedāvājumu, nodrošinot ne tikai plašāku sortimentu un konkurētspējīgas iepirkuma cenas, bet arī ekonomiski izdevīgu uzcenojumu. Uzņēmums pērn rīkojis vairākas mārketinga aktivitātes, tai skaitā arī divas lielās vasaras loterijas, lai veicinātu Vesko un Mego veikalu atpazīstamību.

2020.gada pirmie mēneši uzrādījuši tirgus attīstību, taču, kā vadības ziņojumā norāda SIA “Baltstor”, pateicoties nelielam lielveikalu segmenta pieaugumam, uzņēmums turpinājis strādāt pie kopējo kooperācijas sadarbības partneru apgrozījuma izlīdzināšanas  pret iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu. Jānorāda, ka līdz ar koronavīrusa izplatību saistītie ierobežojumi radījuši attīstības nenoteiktību. “Pašlaik strauji pieaug darbinieku pašaizsardzības līdzekļu izmaksas. Šobrīd strauji krītas rūpniecības preču realizācijas apjomi un nepārtraukti tiek pārskatīti veikalu darba laiki un tiek slēgtas kafejnīcas, līdz ar to samazinās kopējā realizācija,” teikts SIA “Baltstor” vadības ziņojumā.

Iesniegtais gada pārskats rāda, ka SIA “Baltstor” apgrozījums gada laikā audzis par 8,2%, pērn tam sasniedzot 44,79 milj.EUR. Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas 2019.gadā bijusi 851,63 tūkst.EUR.

Lursoft izziņā iekļautā informācija rāda, ka 2019.gadā SIA “Baltstor” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 3,58 milj.EUR. Uzņēmums pērn nodarbinājis 125 strādājošos.

Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Tamāra Smalovaja un Mihails Šuliks.