Sudrablīnis strādā pie jaunu produktu izstrādes

28.04.2020 07:58:00

Zivju produkcijas ražotājs SIA “Sudrablīnis” 2019.gadā veiksmīgi realizējis savu produkciju gan vietējā tirgū, gan arī to eksportējis. Piedaloties starptautiskajās izstādēs, SIA “Sudrablīnis” atradis jaunus noieta tirgus un palielinājis eksporta apgrozījumu par 30%.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Sudrablīnis” apgrozījums pērn kāpis par 29,96%, sasniedzot 3,19 milj.EUR. Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas pagājušajā gadā bijusi 418,86 tūkst.EUR.

Šogad SIA “Sudrablīnis” plānojis būtisku apgrozījumu pieaugumu, ko arī izdevies realizēt gada pirmajā ceturksnī, savukārt š.g. aprīlī, saistībā ar koronavīrusa izraisītajiem ierobežojumiem, tas būtiski samazinājās – ja 2019.gada aprīlī SIA “Sudrablīnis” eksporta apgrozījums bija 121,93 tūkst.EUR, tad šogad laika posmā no 1. līdz  15.aprīlim tie bija 42,89 tūkst.EUR, no kuriem lielāko daļu veido pasūtījums, kurš ierobežojumu dēļ netika izņemts martā.

Tiesa, SIA “Sudrablīnis” vadība uzskata, ka ar kompensējošo pasākumu palīdzību uzņēmumam izdosies pārvarēt ārkārtas situāciju. Uzņēmums šajā periodā strādā pie jaunu produktu izstrādes, kuru realizācija varētu būt veiksmīga gan krīzes, gan arī parastos tirgus ekonomiskos apstākļos.

SIA “Sudrablīnis” reģistrēts 2000.gadā un pieder Aivaram un Jeļenai Līņiem. Uzņēmumā pagājušajā gadā bija nodarbināti 24 strādājošie.