Stokker sācis apzināt iespējas samazināt izmaksas

29.04.2020 08:50:00

SIA “Stokker” tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas apjomi 2019.gadā sastādīja 32,2 milj.EUR, kas ir par 3% vairāk nekā 2018.gadā. Uzņēmums gadu noslēdza ar 2,85 milj.EUR peļņu, kura palielinājusies, pateicoties 2019.gadā atzītajiem ieņēmumiem no meitas uzņēmumu dividenžu sadales 1,7 milj.EUR apmērā.

Šogad marta otrajā pusē SIA “Stokker” piefiksējis tirdzniecības apjoma samazinājumu, salīdzinot ar šo pašu periodu 2019.gadā. “Ekonomiskās attīstības nenoteiktības apstākļos klienti varētu būt piesardzīgāki, pieņemot lēmumus par investīcijām, tomēr, pēc vadības vērtējuma, tādās klientu pārstāvētās nozarēs kā, piemēram, būvniecība, ceļu būve pieprasījums pēc SIA “Stokker” piedāvātajām precēm un servisa pakalpojumiem varētu būtiski nesamazināties,” teikts uzņēmuma vadības ziņojumā. Lai mazinātu Covid-19 krīzes negatīvo ietekmi, tiek veikti tādi pasākumi kā stingrāka pircēju parādu kontrole, apzinātas iespējas samazināt izmaksas, veikta aktīva attālināta sazināšanās ar klientiem.

Aktsiaselts Stokker un Lillden Indrek piederošais SIA “Stokker” nodarbojas ar profesionālo instrumentu, darbarīku, servisa aprīkojuma, noliktavu kraušanas tehnikas, ekskavatoru, lauksaimniecības un meža tehnikas tirdzniecību un servisa pakalpojumu sniegšanu.

Lursoft dati rāda, ka uzņēmums nodokļos pagājušajā gadā samaksājis 6,8 milj.EUR.