Silvanols 2019.gadā apgrozījis 5,44 milj.EUR

05.05.2020 09:18:00

Farmaceitisko pamatvielu un preparātu ražotāja SIA “Silvanols” apgrozījums no pamatdarbības 2019.gadā bijis 5,44 milj.EUR, bet peļņa – 528,83 tūkst.EUR. Ņemot vērā, ka uzņēmums piešķir papildu atlaides, lai jaunie produkti būtu pieejamāki gala patērētājiem, neskatoties uz realizācijas apjomu pieaugumu, kopējais apgrozījums pērn saglabājies iepriekšējā gada līmenī.

“Realizācijas apjoms vietējā tirgū audzis par 15%, bet Igaunijas tirgū par 22%. Šo pieaugumu lielā mērā palīdzēja sasniegt reorganizācijas ceļā pievienotais SIA “LONGGO” ar savu produktu portfeli. Realizācijas apjoma pieaugums Latvijā skaidrojams arī ar uzņēmuma atvērtību produktus realizēt arī ārpus aptieku tīkliem,” teikts SIA “Silvanols” iesniegtajā pārskatā par 2019.gadu. Eksporta realizācijas apjoms, kas 2019.gadā veikts ar AS “Olainfarm” starpniecību, ir nedaudz krities, bet īpaši izceļamas valstis, kurās apgrozījums, rēķinot summāri pret iepriekšējo gadu, ir pieaudzis. Tā ir Mongolija (+128%), Gruzija (+115%) un Armēnija (+22%). Eksporta apjoms, kas 2019.gadā veikts bez starpniecības, ir audzis. SIA “Silvanols” šajā ziņā izceļ Rumāniju (+103%), Serbiju (+100%), Bulgāriju (+100%) un Franciju (+22%). Uzņēmuma lielākie tirgi ir Latvija, Igaunija, Lietuva, Polija un arī Rumānija, savukārt ārpus Eiropas Savienības, būtiskākais apgrozījums ir Baltkrievijā. 2019.gadā SIA “Silvanols”, realizējot savu produkciju ar AS “Olainfarm” starpniecību, uzsācis realizāciju arī Uzbekistānā.

Noslēdzot 2019.gadu, SIA “Silvanols” uzstādīja jaunu pakošanas līniju, kas ļauj standartizēt procesus un kāpināt ražošanas jaudas. Tika veiktas investīcijas arī darba vides apstākļu uzlabošanai. Ražošanas procesu automatizācija ļaus uzņēmumam būt vēl elastīgākam un konkurētspējīgākam ne tikai pašmāju tirgū, bet arī pavērs durvis lielajiem eksporta tirgiem, kur noteicošais faktors ir tieši produkta apjoms.

2020.gadā SIA “Silvanols” plāno palielināt apgrozījumu gan vietējā, gan eksporta tirgos. Uzņēmums paredzējis turpināt investēt līdzekļus pētniecībā un attīstībā, lai izstrādātu un ieviestu tirgū jaunus, konkurētspējīgus produktus un turpinātu uzlabot esošās produkcijas klāstu.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Silvanols” 2019.gadā nodarbināja 57 darbiniekus un VID administrētajos nodokļos samaksāja 493,61 tūkst.EUR.