Kokapstrādes uzņēmuma "Flora" apgrozījums martā sarucis par 41,5%

15.05.2020 06:49:00

Kokapstrādes uzņēmumam SIA “Flora” 2019.gads bija stabils un uzņēmums gadu noslēdzis ar peļņu. Iesniegtais gada pārskats rāda, ka aizvadītajā gadā SIA “Flora” apgrozījusi 3,28 milj.EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas bijusi 32,15 tūkst.EUR.

“Uzņēmums iegulda lielu darbu un līdzekļus, lai noturētos šajos konkurences apstākļos pastāvošajā tirgū gan Latvijā, gan Eiropas Savienībā, ceļot produkcijas kvalitāti, pilnveidojot iekšējos procesus un uzskaiti, kā arī pilnveidojot preču sortimentu un piedāvājuma kvalitāti,” norādīts SIA “Flora” iesniegtajā vadības ziņojumā.

Uzņēmums neatlaidīgi strādā pie jaunu iespēju izpētes ar Eiropas Savienības fondu projektiem saistītajos jautājumos starptautiskās konkurētspējas veicināšanai, meklē jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus. Viens no SIA “Flora” galvenajiem mērķiem uzņēmuma attīstībā ir iekšējo vadības un kontroles procesu uzlabošana un pilnveide.

Uzņēmums skaidro, ka nav paredzams, kā SIA “Flora” nākotni ietekmēs izsludinātā pandēmija, jo 2020.gada martā, pret pagājušā gada martu, tā apgrozījums samazinājies par 41,5%, tāpēc izmantots valdības sniegtais atbalsts un daļa darbinieku kvalificējušies dīkstāves pabalstam, kā arī uzņēmums izmanto nokavēto nodokļu maksājumu sadales pagarinājumu. Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā SIA “Flora” nodarbināja 106 darbiniekus.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Flora” īpašnieki ir Māris Bušs (47,06%), Juris Bušs (29,41%) un Ilze Zviedrīte (23,53%).