Tukuma slimnīcai vēl viens gads ar zaudējumiem

15.05.2020 10:07:00

SIA “Tukuma slimnīca” uzņemšanas nodaļā pēc palīdzības 2019.gadā vērsušies 9290 pacienti, kas ir par 446 mazāk nekā iepriekšējā gadā. Tas, kā norāda slimnīca, saistīts ar iedzīvotāju skaita samazināšanos un reformas uzstādījumiem attiecībā uz pacientu plūsmu neatliekamās medicīniskās palīdzības darbībā. “Tāpat kā iepriekšējā periodā, arī pērn raksturīga pacientu plūsmas maiņa. Vairāk pacientu pēc palīdzības vērsušies paši – 76%, bet atlikušie 24% uz slimnīcu atvesti ar Neatliekamās Medicīniskās palīdzības dienestu. Līdz ar to slimnīcas uzņemšanas nodaļa sniegusi vairāk ambulatoro palīdzību un palīdzību observācijas gultās” skaidrots SIA “Tukuma slimnīca” vadības ziņojumā.

Lai nodrošinātu prasībām atbilstošu neatliekamās palīdzības sniegšanu, 2019.gadā tika turpināta SIA “Tukuma slimnīca” iepriekšējos gados iesāktā taktika, ka galvenais akcents tiek likts uz kvalitātes sistēmas elementu pakāpenisku ieviešanu visā ārstniecības iestādē.

Iesniegtais gada pārskats liecina, ka 2019.gadā SIA “Tukuma slimnīca” apgrozījusi 5,37 milj.EUR, kas ir par 17,73% vairāk nekā gadu iepriekš. Pārskatu gads noslēgts ar 88,08 tūkst.EUR zaudējumiem.

“2019.gadā būtisku ietekmi uz finanšu plūsmu atstāja ar MK noteikumiem noteiktais atalgojuma pieaugums, virsstundu apmaksas izmaiņas, e-veselības pilnveidošanas izmaksas un citas obligātās prasības. Negatīvi uzņēmuma finanšu rezultātu ietekmē iepriekšējos gados nenosegtās ārstniecības izmaksas, kas neatbilst faktiskajām izmaksām. Tāpat uz peļņas – zaudējumu rādītāju ietekmi atstājuši arī pacientu parādi un lielie amortizācijas atskaitījumi,” teikts vadības ziņojumā.  Tajā arī norādīts, ka slimnīcai zaudējumi plānojami arī 2020.gadā, pamatā amortizācijas dēļ. Piemēram, 2019.gada pārskatā amortizācija veidojusi 182,24 tūkst.EUR, bez kuriem slimnīcai būtu izdevies pagājušo gadu noslēgt ar peļņu.

Lursoft dati rāda, ka Tukuma, Kandavas un Jaunpils novadu domēm piederošā SIA “Tukuma slimnīca” 2019.gadā nodarbināja 279 strādājošos.