Būvkompānija "Arčers" 2019.gadā apgrozījusi 37 milj. EUR

18.05.2020 06:40:00

Būvniecības kompānija SIA “Arčers” 2019.gadā apgrozīja 37 milj.EUR un pēc nodokļu nomaksas nopelnīja 2,51 milj.EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums palielinājās par 39,26%, bet peļņa auga vairāk nekā 18 reizes. Apgrozījuma pieaugums skaidrojams ar vairāku pārejošo projektēšanas un būvniecības projektu būvdarbu uzsākšanu, tomēr nesasniedz plānoto apmēru vairāku ievērojamu projektu apturēšanas finansējuma trūkuma dēļ.

SIA “Arčers” norādījis, ka daļa no aizvadītā gada būvniecības līgumiem bija pārejoši no 2018.gada. Sekmīgi noritēja vairāku objektu nodošana ekspluatācijā, savukārt, pārejošiem līgumiem tika pabeigti projektēšanas darbi, kuru būvdarbu realizācija ir uzsākta iepriekšējā pārskata gadā.

2019.gadā SIA “Arčers” pabeidzis un nodevis ekspluatācijā tādus objektus kā Jēkabpils Tiesu nama ēkas projektēšanas un būvniecības projektu, VAMOIC militārās infrastruktūras projektu - NBS gaisa spēku aviācijas bāzi Lielvārdē, Ludzas peldbaseina projektēšanu un būvniecību, LLU ražošanas un apmācības centra ēkas, siltumnīcas un tehnikas novietnes pārbūvi, kā arī apakšuzņēmēja statusā tika ņemta dalība RTU mācību korpusa pārbūves realizācijā.

2020.gadā SIA “Arčers” paredzējis aktivizēt savu saimniecisko darbību Latvijas tirgū. “Darbības prioritāte būs sabiedrisko un dzīvojamo ēku celtniecība, rekonstrukcija, kā arī inženierbūvju celtniecība, lielāku uzsvaru liekot uz privātiem pasūtījumiem un militārajiem objektiem,” teikts SIA “Arčers” vadības ziņojumā.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka būvkompānija pagājušajā gadā nodarbināja 100 strādājošos. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums 2019.gadā samaksājis 804,02 tūkst.EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 407,73 tūkst.EUR.