“LEAX Baltix” apgrozījums samazinājies par 10,03%

20.05.2020 07:54:00

Mehānisko komponentu ražotājs SIA “LEAX Baltix” 2019.gadā uzsācis tādu produktu ražošanu, kuri saistīti ar tālāku ražošanas robotizāciju un automatizāciju. Tāpat arī uzņēmums turpināja pilnveidot ražošanas vidi, kura vērsta uz energoefektivitāti un piesārņojuma samazināšanu.

“Uzņēmums pārskata darbības laikā piedzīvoja pārdošanas apjomu kritumu, kuru galvenokārt izraisīja pasūtījumu portfeļa izmaiņas, relatīvi vairāk pārdodot produktus ar zemāku izejmateriāla vērtību gatavajā produktā, līdz ar to arī ar zemāku pārdošanas vērtību,” teikts SIA “LEAX Baltix” iesniegtajā vadības ziņojumā. 94,48% no uzņēmuma pārdošanas apjoma veidoja eksports.

SIA “LEAX Baltix” apgrozījums, salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn sarucis par 10,03%, noslīdot līdz 15,28 milj.EUR, bet tā peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 359,88 tūkst.EUR.

2019.gadā SIA “LEAX Baltix” veicis investīcijas ražošanā un ražošanas iekārtās, kas uzņēmumam dod lielākas ražošanas priekšrocības salīdzinājumā ar konkurentiem.

Iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka SIA “LEAX Baltix” darbība 2020.gadā atkarīga no tā, kā attīstīties situācija ar koronavīrusa izplatību. Šī gada martā uzņēmums piedzīvojis būtisku apgrozījuma kritumu, kas saistīts ar koronavīrusa izplatības ietekmi. Daļa no uzņēmuma darbiniekiem ir dīkstāvē. Jānorāda, ka pagājušajā gadā uzņēmumā strādāja 151 darbinieks.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “LEAX Baltix” lielākais kapitāldaļu turētājs ir zviedru LEAX Group AB, kuram pieder 93,43% uzņēmuma daļu. Pārējās daļas pieder Henrikam Sileniekam un Jānim Bolem.