LMT apgrozījums pagājušajā gadā audzis līdz 186,1 milj.EUR

25.05.2020 08:36:00

SIA “Latvijas Mobilais Telefons” (turpmāk – LMT), turpinot strādāt pie pakalpojumu attīstības, 2019.gada vasarā svinīgi atklāja 5G tīklu Liepājā. Gatavojoties plašākai jaunās paaudzes mobilo sakaru tīkla izvēršanai 2020.gadā, LMT ir uzstādījis jau piecas 5G bāzes stacijas, kopumā investējot tīkla attīstībā 23,4 milj.EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka viens no virzieniem, kas pēdējā gada laikā īpaši strauji attīstījies, ir LMT Viedtelevīzijas un LMT Internets mājai pakalpojumi. Tie devuši vērā ņemamus rezultātus, jo datu patēriņš vidēji tīklā pieaudzis par 29%, savukārt bezlimita datu pakalpojumu Neatkarība izmanto jau 79% no visiem pēcapmaksas balss pieslēgumu lietotājiem. Blakus tehnoloģiju attīstībai un tīkla būvniecībai, LMT koncentrējies  uz vairākām jaunām inovāciju vertikālēm, kurās notiek starpnozaru sadarbību – dronu lidojumi, lietu internets, mobilitāte un sabiedrības drošība.

LMT 2019.gada panākumi komercdarbībā atspoguļojas arī finanšu rezultātos. Uzņēmums pērn apgrozīja 186,1 milj.EUR. Kopumā ieņēmumi pieauguši par 6,4% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Lielāko pienesumu devuši ieņēmumi no datu pakalpojumiem. Pagājušajā pārskata gadā uzņēmums guvis 30,6 milj.EUR peļņu.

Jānorāda, ka LMT konsolidētais apgrozījums 2019.gadā bija 229 milj.EUR, bet peļņa – 28,96 milj.EUR.

LMT prioritāte 2020.gadā būs investīcijas 5G izpētē un attīstībā, lai strauji virzītu inovatīvu biznesa modeļu un IKT risinājumu izveidi dažādām tautsaimniecības nozarēm. “Jāapzinās, ka 5G primāri ir industriālais tīkls, kura iespējas noteikts ne tikai tīkla infrastruktūras attīstība, bet arī uzņēmumu un valsts organizāciju gatavība digitālajai transformācijai. LMT nostiprinās savu kompetenci gan kā 5G infrastruktūras attīstītājs, gan arī kā tehnoloģiju konsultants, risinājumu izstrādātājs un integrators,” teikts LMT iesniegtajā vadības ziņojumā.

Lursoft dati rāda, ka LMT pagājušajā gadā bija darba devējs 586 darbiniekiem.